Jennie Nystedt

Mother – Mat för balans

Mother är en ny restaurang i Stockholm som satsar på mat som är sundare än generell restaurangmat, mat som ger våra kroppar det de vill ha med noga utvalda råvaror. Utbudet av både vegetariskt, veganskt, gluten/laktosfritt är stort, men det finns även en mängd av rätter med både kött, fisk och fågel!

Igår när jag och en kompis väl bestämt oss för att käka ute så föll valet ganska snabbt på Mother, mest för att vi var nyfikna och faktiskt hört både bra och mindre bra åsikter om stället. Mother ligger mitt i city och jag blev förvånad över hur stor lokalen var, ca 500 platser, men när man väl sitter ner är det förvånansvärt lugnt och mysigt.

Maten beställs in genom en Ipad som sitter fast i bordsskivan och där är det möjligt att beställa fritt hela kvällen. Så länge tekniken fungerar är jag nöjd, vilket den gjorde för oss igår. I princip alla rätter serveras som ”halvrätter” och vi tog in tre rätter som vi delade på.

– Jätteräkor med grön curry. Med grön mango, bokchoy, gul morot, grön sparris, lime, koriander, cashewnötter, jasminråris, vetegräs

– Mother’s super burger. 100% högrev. Serveras med alg- och kikärtsbröd, avokado, rökt tofu, tomat, Raw-sallad och morotssambal.

– Råmarinerad lax I Chiabröd fylld med jasminråris, avokado, gurka, koriander, chili och lime samt rostade sesamfrö.

När beställningen är gjord går det väldigt fort att få in maten.

Så, vad tyckte jag då? Jo, jag är supernöjd. Faktiskt. Det var gott, jättegott och jättefräscht! Det enda som kan vara värt att tänka på är att kanske inte komma dit vrålhungrig (om man inte har obegränsad budget), för då kan det bli rätt dyrt eftersom det säkert behövs flera halvrätter då. Men jag gillar att de har så mycket att välja på, att rätterna går att dela på iom att de är mellanstora och att de går att beställa in när helst man har lust under kvällens gång.

Vi satt där i några timmar och när vi lämnade stället var vi båda överens om att vi lätt kommer gå hit fler gånger, pröva nya rätter och även smaka på deras brunch!

thumb_IMG_7369_1024thumb_IMG_7361_1024thumb_IMG_7362_1024thumb_IMG_7367_1024

JN

Kategori
Du kanske gillar