Christopher Engdahl

Mjuka chokladkakor med frosting och kokostopping

Mjuka chokladkakor med frosting och kokostopping

Botten

1 dl mandel (blötlagda ca 6-8 timmar)

1 dl hasselnötter (blötlagda ca 6-8 timmar)

2 dl urkärnade färska dadlar

1 msk cashewsmör

1/2 dl kakao

en nypa himalayasalt

1 tsk vatten

Frosting

1 avokado

1 tsk vaniljpulver

1 msk kokosolja (smakfri)

3 msk kakao

1 1/2 msk honung

1 dl riven kokos

Gör så här

Botten

Mixa ihop nötterna till en nötmassa i en matberedare.

Tillsätt dadlarna, och mixa till en massa.

Tillsätt övriga ingredienser till botten. Mixa.

Tryck ut smeten jämnt i en form och ställ in den i frysen.

Frosting

Mixa alla ingredienser utom kokosen slätt i en matberedare. Det är viktigt att det är helt slätt, annars kan det få en gräsig smak av avokado.

Bred sen frostingen över kakan och låt stelna i kylen ca en timma.

Ta ut den, sprinkla över kokos och skär upp den i små rutor.

Tack Lina Nertby Aurell och Mia Clase för inspiration!

Kategori
Du kanske gillar