Christopher Engdahl

Lakritskakor med rostad mandel

Lakritskakor med rostad mandel (ca 20 st)

2 dl naturella cashewnötter (blötlagda minst 2h) 

1 dl naturella mandlar (blötlagda minst 6-8h, gärna över natten) 

3 dl urkärnade dadlar 

4 msk lakritspulver

1 msk lakritsextrakt

1 krm himalayasalt

Gör så här:

Mixa nötterna till en nötmassa i en matberedare.

Tillsätt de urkärnade dadlarna i nötmassan. Mixa ihop.

Tillsätt resten av ingredienserna och mixa.

Spritsa ut degen i fingerlånga bitar på torkugnspapper på torkugnsplåtar.

Rosta mandelflarn. Tryck i flarnen i kakorna. (mandelflarnen är valfritt, det är gott utan också)

Torka på ca 47 grader i två dygn.

Tålamod, lagom värme & den som väntar den…

Kategori
Du kanske gillar