Fit Femme med Andrea Grünenfelder

Intervju, Nyheter, Rawness Läs allt om RAWNESS nya bloggare Andrea Grünenfelder som vill inspirera till en sundare livsstil, härliga träningsformer, god mat och harmoniskt leverne.

RAWNESS kan idag presentera Andrea Grünenfelder som ny bloggare. Hon är bosatt i Schweiz, gift med ett skidproffs och lever sitt liv med hälsan och den aktiva livsstilen i fokus. Vi passade på att ställa några frågor till henne så att du kan lära känna henne direkt och inspireras till att följa hennes blogg Fit Femme.

Andrea Grue tränar abs i Alperna!

Andrea Grue tränar abs i Alperna!

Hej Andrea, vem är du och varför bloggar du på Rawness?

Jag är en tjej från Stockholm som sedan fyra år bor i Schweiz. Jag jobbar som skribent på frilansbasis och mina kunder är, bland andra, FIFA Weekly, fotbollstidningen som ges ut av det internationella Fotbollsförbundet med bas i Zürich. Men jag skriver inte enbart om fotboll utan även om andra sporter samt livsstil. Jag jobbar även med utvecklingen – och så småningom lanseringen – av egna sport- och badkollektionen som går under namnet ANDREAGRUE. Privat är jag mamma till Nicolas (snart två år), fru till Tobias och vi bor på en av de allra vackraste platserna i den tyska delen av Schweiz. Möjligheterna till sport – framförallt utomhus – är oändliga och det är vad jag gör på min fritid. Tränar och håller mig aktiv med min familj.

Vad kommer läsarna kunna ta del av i din blogg?

Jag bloggar på RAWNESS för att jag är stor fan av konceptet. Redan innan jag blev tillfrågad att blogga här beundrade jag sidan och medarbetarna. Aktiv livsstil må vara ett begrepp men det är så spännande att se hur var och en av oss gör i sin egna, aktiva livsstil. Det här begreppet innefattar så många sporter, så många olika träningsmöjligheter, så många olika vägar till ett hälsosamt leverne och RAWNESS har lyckats finna den här röda tråden hos samtliga bloggare. För min del är det en ära att vara en del av detta.

Min blogg handlar mycket om sport, livsstil men även trender, mode, resor. Jag älskar att resa och upptäcker gärna nya platser, byar och städer så fort jag hinner och kan. Det kan handla om lyxiga stadsresor eller weekends i de mest pittoreska byarna. Jag gilar utomhussporter och älskar att presentera olika träningsformer till mina läsare. Vandring med snöskor, klättring på de mest branta klätterväggarna i Alperna, skidåkning – eller ”bara” gymträning. Allt det här vill jag ha med i min blogg men skriver även gärna om mode och trender – samt, som sagt resor, för att få en bra balans på bloggen.

Andrea-Grue

Vad har du för favoritprodukter just nu?

Den allra bästa produkten – storfavoriten sedan många år tillbaka – är storslalom-skidor. Jag har äran att få ett nytt par varje år (av skidmärket ATOMIC) och är gladare än ett barn när jag får premiärköra dem i början på varje skidsäsong. Annars är gamla hederliga Eleiko-Kettlebells alltid en bra investering att ha hemma – och inte minst ett par ASICS Gel Noosa. Skor som gör att jag svävar på moln när jag joggar.

Vad är nästa trend inom aktiv livsstil?

Nästa trend blir att sluta äta helt – och bara träna på heltid… hoppas jag inte men vi går lite lätt i den riktningen. Vi tävlar om hur ofta var och en besöker gymmet, vi tar matlagningen till en helt ny nivå, vi hittar ständigt nya råvaror och förbannar dem vi växt upp på – och det skrämmer mig. Jag önskar att vi kunde gå tillbaka ett steg eller två, inte pressa fram något utan njuta av träningen i alla dess former – så ofta vi vill och orkar, inte så ofta som vi känner oss tvungna för att ”hänga med”. I grund och botten tränar jag mer än de flesta i min omgivning, men jag vill inte ge en bild av att det jag gör inte går att göra om man har mindre kött på benen. Jag vill motivera alla, inte enbart de som redan sportar, utan även soffpotatisar! Alla KAN om de vill, det gäller bara att pusha på lite extra och på riktigt sätt, tycker jag. Så trenden blir: Keep Calm and Workout in Your Own Tempo. Och – mindre gym, mer utomhusträning! Helst av allt skulle jag vilja se hela Stockholm ”på stan” en lördagsförmiddag. Naturen är ett mirakel och ger oss så många möjligheter som m-å-s-t-e utnyttjas. All ära till att lyfta skrot (hatten av) men det så förbannat skönt att jobba sig uppför berg, besöka parkours och öva där eller ta intervallträning ute, sommar som vinter. Frisk luft och bra träning i ett. Gratis, dessutom. Vad annars är gratis nuförtiden?

Du kanske gillar