Fit Femme

Den där mamman som klättrar fast hon är höggravid

IMG_20150502_230728

Igår tog jag med Nicolas till Planeta Magic, ett coolt ställe i utkanten av Zürich, för barn som vill leka- springa- och klättra av sig i ett par timmar. Egentligen föredrar jag att ta med honom ut i naturen för att leka men en plats som den här är bra som omväxling och/eller när regnet smattrar ner och det känns bara så orättvist att låta barnet leka ute ”vädret till trots, för leka av sig måste han.”

På Planeta Magic finns det stora trampoliner, stoooora bollhav och en stooooooor labyrint där barnet får klättra högt upp, göra massa hinder, hoppa över eller dra sig igenom dem (!), det är trångt och tanken är att de ska öva på sin smidighet. Nicolas tyckte det var galet kul. Så kul – att han ville att mamma också skulle klättra och dra sig högst upp på tornet, som är en del av labyrinten.

Nej, sa jag x-antal gånger, jag kan inte göra det med min stora mage. Men han började gråta, nästan desperat.

Mamma klättttttaaaa!, var ordern han gav genom tårarna kch efter lite om och men gav jag upp – och påbörjade min resa upp.

Det hela hade ju varit piece of cake om jag inte vore gravid. Det var verkligen trångt, som gjort för möss, dessutom mörkt i labyrinten och såå trångt genom tunnlarna som ledde upp, att jag nästan fick klaustrofobi.

Sista stycket skulle ”friklättras”, hängas i ett rep och sedan schwingas upp till målet, varifrån man sedan fick rutscha ner. Jag gjorde allt det där, med min stora bulle i ugnen och till Nicolas stora glädje. Efteråt ville jag dunka mig själv i ryggen av stolthet, inte för att det var svårt men för att det var GALET svårt att utöva allt detta som GRAVID. Men kul var det – och efteråt hörde jag till och med en äldre kvinna referera till mig som ”den där mamman som klättrar fast hon är gravid.”

Instagram: @andreagrue

 

Kategori
Du kanske gillar