Christopher Engdahl

Dammsugare (punschrulle)

Raw grön marsipan

  • 7 msk agave
  • 10 blad spenat
  • nypa gurkmeja
  • 4 dl mandelmjöl
  • 1 dl kokosmjöl

Arracksdegen

  • 2 dl mandlar
  • 2 dl cashewnötter
  • 4 msk kakao
  • 17 dadlar
  • 2 tsk arraksessens

Choklad

  • 1 dl kakao
  • 1 1/2 dl kokosolja (utan smak)
  • 1 1/2 mak cashewsmör
  • 1 tsk vaniljextrakt

GÖR SÅ HÄR

  1. Blötlägg cashewnötterna och mandlarna (till arracksdegen).
  2. Mixa agave, spenat och gurkmeja i en high speed blender (t.ex. vitamix) tills du har en slät grön sås. Detta tar några minuter. Du kan behöva stanna och peta ner smeten från väggarna.
  3. Lägg i mandelmjöl långsamt under blandning. När blandningen är för tjock för att mixa vidare, flytta den till en skål och arbeta degen med händerna, lägg till kokos mjöl tills du får en mycket fast deg med marsipankonsistens.
  4. Lägg in marsipanen i kylskåpet.
  5. Gör arracksdegen: Mixa de blötlagda nötterna slätt i en matberedare. Tillsätt de urkärnade dadlarna. Mixa slätt. Tillsätt kakao och arracksessensen. Mixa slätt.
  6. Ta ut marsipanen ur kylen. Dela den i tre mindre delar. Flytta en deg i taget till bakplåtspapper och vik över ett bakplåtspapper till ovanpå, rulla degen så platt som möjligt med en brödkavel och låt den vila på bakplåtspapper medan du gör resten av de två degbitarna på samma sätt.
  7. Dela kakdegen i tre delar. Gör en lång rulle av en av kakdegarna och placera den ovan på en av de gröna marsipanlocken och rulla in den. Skär 7 cm långa dammsugare och ställ dem åt sidan medan du gör samma sak med de andra två degarna. När alla är färdiga, lägg in kakbitarna i kyl eller frys.
  8. Gör chokladen: Smält kokosoljan. Sikta i kakaon i en bunke. Blanda i resten av ingredienserna.
  9. Ta fram kakbitarna ur kyl eller frys. Doppa en sida i taget i chokladen. Lägg på ett ugnsgaller. Ställ i kylen i ca 15 minuter för att stelna.

Avnjut i gott sällskap!

Tack för inspirationen! http://www.happyhealthblog.com

Kategori
Du kanske gillar