Erika Frost

Crunchy Hemp and Chocolate bars

Good morning and happy Monday!

I’m on the train up to Stockholm for a few exciting meetings, I will tell you more about that tomorrow. As patience isn’t my thing neither is traveling in the sense of the journey to get there. I’d rather beam myself from A to B. Maybe that impatience is something I need to work on because beaming doesnt seem to be available in the nearest future ;)

One thing that will be available though is the recipe for these raw hemp and chocolate bars. I made them this weekend, experimenting with raw nut-free recipes. The inspiration for these comes from Pana chocolate. They are easy to make, doesn’t require any strange ingriedents (I mean hey, hemp hearts and cacao nibs are kitchen staples, right?), they’re beyond delicious and the best thing –  they’re actually good for you. Free from refined sugar, full of nutrition and a healthy fats!What I love most about them is the textures, chewy, crunchy and they melt in the mouth. Dreamy!

Lez do diz!

 

Makes 10-15 bars

10 medjool dates
3 tbsp coconut oil
2 tbsp raw cacao
4 tbsp cacao nibs
1/2 cup hemp hearts
pinch of salt

Chocolate coating:
1/4 cup coconut oil
2 tbsp cacao butter
3 tbsp maple syrup
5 tbsp raw cacao
pinch of vanilla

Melt the coconut oil over water bath. Mix dates, coconut oil, cacao and salt until a smooth paste. Add the cacaonibs and mix again to chop them up a little more, tranfer to a bowl and add the hemp hearts. Mix until all combined and press out in the bottom in a bread loaf pan lined with cling film. Freeze for 1 hour.
Take out and cut into bars.
Melt coconut oil and cacao butter over a water bath, add the maple syrup, cacao and vanilla and whisk together. Dip the bars in the chocolate and top them with hemp hearts and cacao nibs. Store in the fridge in a airtight container.

 

Enjoy and have a great start of the week!

 

Love and light,

Erika


 

 

_MG_0724

God morgon fina Du!

Jag sitter på tåget upp till Stockholm. Jag har några spännande möten inplanerade, mer om det imorgon :)
Tålamod r verkligen inte min grej och inte heller att resa. Resa som att förflytta sig från A till B. Jag hade hellre teleporterat mig. Det där tålamodet kanske är något jag måste jobba på då det inte det verkar vara ett alternativ inom en överskådlig framtid.
Eller så använder jag tiden till något alldeles fantstiskt bra, som att dela det här receptet på Hampa och chokladbars. Jag gjorde dessa i helgen när jag var hemma och experimenterade med nötfria recept. Inspirationen fick jag från Pana chocolate, då jag häromveckan åt en raw chokladkaka frå dem med just hampafrön och kakaonibs som var alldeles magiskt god. De är enkla att göra, innehåller inte en massa konstigheter (Jag menar, kakaonibs och hampafrön eller väl basvaror nuförtiden;) ), de är galet goda och bäst av allt – de är dessutom nyttiga. De innehåller inget raffinerat socker och är fulla av härliga näringsämnen och nyttiga fetter. Bästa tänkbara godiset! Sega, crunchy och smälter i munnen. Behöver jag fortsätta?

ca 10-15 bars

10 medjooldadlar
3 msk kokosolja
2 msk raw kakao – vanlig går också bra
4 msk kakao nibs
1 dl hampafrön
1 nypa salt

Chokladöverdrag:
1/2 dl kokosolja
2 msk kakaosmör
1/3 dl lönnsirap
5 msk raw kakao – vanlig funkar också
1 nypa vaniljpulver

Smät kokosoljan över vattenbad, mixa ihop med dadlarna, kakaon och salt till en slät, seg kola. Häll i nibsen och mixa kort igen för att krossa nibsen lite extra, flytta över till en skål och rör ner hampafröna. Tryck ut kolan i botten av en avlång brödform klädd med plastfolie, ställ i frysen 1 timma.
Ta ut och skär till bars.

Smält kokoaolja och kakaosmör i en skål över vattenbad, vispa i kakao, lönnsirap och vanilj. Doppa barsen och toppa dem med nibs och hampafrön. Låt stelna och förvara sedan i kyl i burk med lock.

 

Njut och ha en underbar start på veckan! <3

 

Kärlek och värme,

Erika

Kategori
Du kanske gillar