Peppoteket

Cold Seduction – surfpoesi från Lofoten

  Tim Latte Xtravel Lofoten Surftripp Peppoteket
Cold Seduction är kanske den snyggaste editen jag någonsin sett från det arktiska surfet uppe i Lofoten.

Svenske surfaren Tim Latte och italienska pastasurfaren Alessandro Piu hookade upp med Max Larsson på Husky Motion och begav sig norr om polcirkeln.  
Jag passade på att haffa Tim när han förengångsskull inte var helt frånvarande i Tinders djupa kärlekssuktande ravin.

Varför åker man 170 mil norrut för att surfa iskallt vatten?
Lofoten är det enda stället i Skandinavien med regelbundet swell pumpandes och bra vågor. Sen blir man ju aldrig accepterad av dig Limpan om man inte har surfat norr om polcirkeln!
Jag var sjukt rastlös här hemma och hade inte gjort något produktivt på några veckor så jag snackade med Max, berättade min plan och sen var det bara att sätta sig i morsans Rav4:a och njuta av dom 27 timmar som det tog att köra från Stockholm.
Fyra svettlökiga pojkar i en fullpackad bil med allt från brädor till falukorv och enormt mycket Tinder! Det var något nytt för oss alla kan jag lova. Plus att pastamannen Alessandro var sämst på att köra bil så jag fick köra nästan hela vägen.
Roadtrip Lofoten Surftripp Xtravel

Vad tyckte du om Lofoten då? Var det så fett som du hade förväntat dig?
Det var sjukt najs, men på samma gång pirrigt som fan. Allt ser ju ut som ett sagoland med massa snö på bergen och dyr korv.
Vi visste inte så mycket vart alla surfspots låg så jag fick sitta och klura ut allt på Google Earth.
Men surfet var grymt kul! Det varierade hela tiden för vädret växlade alltid från storm, sol, snö, vind, hagel och regn. En natt trodde vi huset skulle flyga bort eftersom de var så hård vind, dagen efter hade vi 45 knop offshorevindar! Rätt svårt att göra turns på vågen då.

Är ni själva nöjda med vad ni åstadkom av filmmaterialet?

Vi har 2 timmar med mer material. Vi tog det som skulle passa in till den känsla vi ville åstadkomma. Vi är alla nöjda som satan! Inte varje dag man gör ett projekt som ligger på Vimeos framsida!

Ge oss fem tips för den som vill göra en surftripp liknande eran?
1: Checka alltid så att du har med dig ALLT. Surt att stå där med bara en handske eller kanske glömt brädan helt och hållet, som en själv har gjort någon gång, haha.
2: Ha med dig massor av wax! Finns alltid någon jäkel som snyltar och frågar om hen får låna lite, men lämnar aldrig tillbaka det.
3: Sup aldrig ner dig dagen innan du ska på en resa! Resan slutar innan den ens börjat.
4: En hel hårddisk med filmer! Speciellt om du är i djungeln eller insnöad en längre tid.
5: Sömntabletter för att klara av att sova var som, när som, hur som!
Tim Latte Lofoten Xtravel Rawness Peppoteket
Du kanske gillar