Christopher Engdahl

Chokladpraliner med hasselnötskräm (ca 30st)

1dl kakaosmör
3/4 dl raw kakao
Stor nypa vanilj
Ca 30 dadlar (inte medjooldadlar, utan de mindre dadlarna som kommer i askar i matvarubutiken)
Ca 4 msk hasselnötssmör
Ca 20 ekologiska hasselnötter
Ca 3 msk färskpressad apelsinjuice

Gör så här:
Grovhacka hasselnötterna.
Blanda hasselnötssmöret, hackade nötterna och apelsinjuicen till en kräm. Smält kakaosmöret (låt det dock inte komma över 43grader).
Blanda i kakaon i smöret. Låt blandningen svalna något, så att den blir lite krämigare och inte rinnig.
Kärna ur dadlarna.
Lägg i en klick kräm i varje dadel.
Platta till dadeln.
Doppa den i chokladen. Lägg på ett avklippt bakplåtspapper i en förvaringslåda (gärna fin chokladask).
Ställ in i frys över natt.
Förvara pralinerna i asken i ett matskåp.

– Peace out –

Kategori
Du kanske gillar