Christopher Engdahl

Chokladmousse

Chokladmousse (4 pers)

Mousse

16 urkärnade dadlar

1 1/2 msk smakfri kokosolja

2 msk kakao

1 avokado

1/2 tsk vaniljpulver

1 nypa himalayasalt

Dekoration

12 färska hallon

Gör så här

Mixa dadlarna, kokosoljan och kakaon helt slätt i en matberedare.

Dela och gröp ur avokadon. Tillsätt avokadon, vaniljen och saltet i smeten och mixa tills det är helt slätt igen. Det ska inte finnas några klumpar kvar av avokadon.

mandlarna i en matberedare. Tillsätt mullbären. Mixa. Tillsätt dadlarna. Mixa. Lägg degen i botten av en springform (16 cm, gärna hjärtformad). Ställ in i frysen.

Spritsa moussen i fina glas. Tänk på att moussen är mäktig, så glasen behöver inte vara fyllda helt av mousse.

Ställ in i kylen minst en timme innan servering.

Vid servering; garnera med färska hallon.

Kategori
Du kanske gillar