Christopher Engdahl

Chokladkakor med hasselnöts- och bananbitar

Ingredienser

3 1/2 dl finmalna cashewnötter

2 dl havremjöl

1 dl kakao

1 dl finmalna hasselnötter

1 dl mycket grovt hackade hasselnötter

Små bitar av torkade bananskivor (från 3 bananer)

1/4 tsk himalayasalt

1 tsk vaniljpulver

1/2 dl hasselnötssmör (eller mandelsmör om du ej hittar hasselnötssmör i butiken)

1 dl lönnsirap

1/2 dl vatten

Så här gör du

Blanda i en skål de torra ingredienserna. Blanda i resterande ingredienser till en jämn deg. Dela degen i två delar. Lägg degarna på varsitt torkugnspapper (eller bakplåtspapper om du ej har torkugnspapper). Lägg ett bakplåtspapper på degen, och börja platta ut degen med händerna. Använd sedan en kavel för att få den rätta finishen. Forma till kakor kan du göra på två sätt. Det mer tidskrävande är att trycka ut kakor i kakformar innan du torkar kakorna. Det enklare och snabbare, och godare tror jag faktiskt, är att platta ut degen, låta den torka, och sen skära upp i fyrkanter. Torka i torkugn på 45 grader i 12h. Vänd på kakorna och torka ytterligare 4h.

Tack för inspiration DEBORAH DURRANT

Kategori
Du kanske gillar