Christopher Engdahl

Choklad- och apelsintårta

Botten

4 1/2 dl mandlar

3 msk kakao

4 msk agave

2 msk smakfri kokosolja

1 liten nypa himalayasalt

Kräm

6,5 dl cashewnötter

1 1/2 dl agavesirap

5 msk smakfri kokosolja

3 1/2 ekologiska apelsiner

1/2 tsk vaniljpulver

Gör så här

Blötlägg cashewnötterna 2-3 timmar.

Botten

Mixa mandlarna till mjöl i en matberedare. Tillsätt kakao och agavesirap. Mixa. Tillsätt kokosolja. Mixa. Tryck ner allt utom 1/2 dl i botten av en springform (16 cm), även om bilden visar två. Det som blir över av degen sparar du till smulor att strö över tårtan som garnering. Ställ in i kylen.

Fyllning

Riv zest av apelsinerna. Pressa apelsinerna till drygt 1 1/2 dl juice.

Mixa helt slätt alla ingredienser till fyllningen i en matberedare.

Fyll springformen med krämen. Strössla över chokladsmulorna så att det täcker tårtan. Ställ in i kylen minst två timmar.

Må gott!

Kategori
Du kanske gillar