Jennie Nystedt

I care –jag stöder Frisk & Fri för aktiv omtanke inom idrotten

Det är förmodligen den viktigaste vattenflaskan jag dricker ur här nere i Spanien! 

Vet ni varför ni tränar? Vill ni veta varför jag tränar? Jo, svaret på varför jag gör det finns i de flesta av mina inlägg som handlar om träning faktiskt. Jag älskar det, inte jämt, men väldigt ofta. Känslan av att lyfta tyngre, slå en tid, svettas, den friska luften, men inte minst känslan som kommer efteråt. Som sagt, allt detta finns dokumenterat. Men det finns faktiskt ett inlägg där jag pratar om ”konsten att vila när det behövs”. Vill ni läsa så finns det här. Jag skrev det i somras och jag märkte att det uppmärksammades och även uppskattades, av en mängd människor med olika träningsstatus och erfarenhet. Därför tänker jag närma mig ämnet igen, med stöd av Frisk & Fri!

Jag vet  såklart inte varför alla ni tränar, eller hur, eller när och vadni tränar! Men jag hoppas och önskar att den främsta orsaken är för att ni mår bra när ni gör det eller för att det leder till att ni mår bra efteråt! Det är det som är det fina med träning, att vi kan må så förbaskat bra av det!

Vi KAN må bra av det. Men vi kan också vända på det hela och få det fina och positiva till något som slutar i tvång och livsstilsförändringar vad gäller både kosten och träningsmängden så det tillslut är bortom vår kontroll. Så ska det inte behöva vara för någon!

I Care 2 Turkos RGB

Jag tycker att det här är viktigt. Därför stöder jag Frisk och Fri som har målet att bygga ett hälsosamt träningsklimat och en arbetsmiljö där vi vågar ta upp frågor som dessa! 

Vill du vara med och engagera dig? Frisk & Fri lanserar We Care – certifieringen som innebär att du som idrottsaktör har möjlighet att arbeta förebyggande med ätstörningar samt för att skapa en positiv träningsmiljö för alla! Läs mer på aktivomtanke.se

Bjuder på denna. Ren och skär lycka efter ett längdpass i vintras!

thumb_IMG_6066_1024

JN

Du kanske gillar