Sophie Odelberg

Bli en bättre löpare!

© Sophie Odelberg© Sophie Odelberg

© Sophie Odelberg
Allt fler personer springer idag och det har dem senaste åren exploderat i olika möjligheter att tävla i löpning. Från att det tidigare i huvudsak enbart var kortare lopp mellan 5 km till 1 mil som gällde när motionären skulle tävla så finns det idag en fantastisk uppsjö av möjligheter om du vill ta din löpning till nästa nivå! Du kan tävla i Swimrun, springa ett marathon, ett bergsmarathon, ett ultralopp eller tävlar i OCR (Obstacle Race). Men hur tusan tränar man för att bli en bättre löpare? Är det bara att springa eller finns det olika tekniker att tänka på? Är det någon skillnad på hur jag springer om jag kör ett sprintlopp på 100 meter eller ska springa ett marathon eller om jag vill klara milen under 40 minuter? Nike har en löparklubb som heter Nike Run Club (NRC) som jag tipsar varmt om för den som vill få coaching i sin löpning, lära sig hur man ska tänka och lägga upp träningen! NRC passar alla då alla löpare delas in in fartgrupper så att du helt kan anpassa löpningen efter din förmåga. Du kommer garanterat få en explosion av inspiration från människor med samma intresse och glädje i träning och inte minst löpning!

Det finns två coacher, Sara Wiss och Julia Laywald som håller i passen. Dem assisteras sedan av alla Pacers som håller rätt tempo i alla fartgrupper och är med och driver passen och finns till hands om man har någon fråga eller behöver lite extra pepp!

NRC kör varje Onsdag och Torsdag och här kan du läsa mer och anmäla dig till passen. Och det bästa av allt, det är helt gratis!

Du kanske gillar