Malin Karlsson

Att göra verklighet av sina drömmar!

Vi alla drömmer om olika saker stort som litet. Ibland kan man få intrycket att för vissa går det bara av farten och en själv lyckas aldrig ta sig iväg eller ta steget.

För mig är mina drömmar min drivkraft. Det är det som får mig att vilja gå till jobbet, det är det som får mig att motivera varför jag ska göra det sista setet på gymmet. Det är det som får mig att känna mig fri och glad på livet.

Hur går man tillväga om man står och trampar?

Några vanliga anledningar till att man inte tar klivet kan vara,

  • Jag har ingen kompis som vill samma sak som mig.
  • Jag har inte råd.
  • Familj som kanske inte är lika positivt inställda idén.

Mitt tips till den som trampar är, gör klart för dig själv vad du vill göra och varför. Skriv gärna ner det!

Efter det är det ganska enkelt för det största hindret, tro det eller ej är en själv! Har gjort klart för sig själv då vet man varför man gör allt som krävas för att man ska ro det i land.

Sedan fundera över om det kan vara någon av det ovanstående sakerna kan vara ett hinder.

  • Ifall du hade föreställt dig att göra det ihop med en kompis. Ställ dig frågan, går det att göra själv? Om Ja, fast även lite skrämmande -fortsätt planera. Du kommer vänja dig med tanken och tillslut kommer det känns som ett naturligt val.
  • Sätter ekonomin käppar i hjulen, sätt dig ner och ta reda på hur mycket pengar i minimum budget du skulle kunna behöva för att kunna genomföra det. Då får du en prisbild och en handfast siffra. Då är det enklare att skippa en utekväll eller köpa den där saken som egentligen bara var fin. Eller ta det där extra passet på jobbet. (Jag är ganska kortsiktig av mig så jag föredrar att när jag har planerat klart och vet när jag siktar på att genomföra. Då drar jag ner på kostnader nån månad innan beroende på budget för då är det lätt att se målet och lätt att hitta motivationen)
  • Om du har familjen som kanske inte uttryckligen hindrar dig men du uppfattar att det inte något de pushar för. Tänk då, kommer DU bli mer stolt över dig själv om du genomför det? För då kommer du ha en stolt familj också när du har genomfört det.
  • Är det något annat hinder som håller dig tillbaka, fundera då varför det är så och vad som skulle behövas för att lösa det.

För andra kan det vara att man nästan drömmer om att man hade drömmar och att man visste vad man ville. Det brukar vara ett frustrerande stadie som jag tror många har varit i. Antingen om man har genomfört de man har drömt om och efter det känns det tomt. Eller att man aldrig har reflekterat över vad man drömmer om.

I båda dessa fall, Sätt dig ner bekvämt en kväll och ta dig tid att någon timma  och bara fundera över vad du skulle kunna tycka var kul. Fatta pennan och skriv ner allt! Sedan ta det där ifrån. Upprepa, kanske börja skriva ner om vad du drömmer om att fixa i lägenheten eller skulle vilja göra om chefen gav dig ledigt en dag. Det kanske låter fånigt men små steg kan leda till något stort.

 

Go and catch those dreams!

 

 

 

 

Kategori
Du kanske gillar