Malin Karlsson

Game day för Champoluc DS!

Har du någon gång funderat på hur Italien kan vara så bra på fotboll?

Det hela utspelar sig i en alpby 2,5h ifrån staden Milano. Vanligtvis tänker man sig att en fotbollsplan är grön och sådär alldeles perfekt klippt, men Nej, nej! Just i den här byn är allting annorlunda. Tänk dig snarare stämningen från en Champions Leauge match och att du kliver in i filmen Frozen.

Allt det som kommer att ske de kommande 2 timmarna är på rent allvar, det handlar om att vinna precis som i derbyt mellan Juventus och Milan. Stämningen är spänd, i vilket lag kommer man hamna i? Lag 1,2,3 eller 4? När lottningen av lagen äntligen avslutats drar diskussionen igång – Orkar man spela på halva fotbollsplanen eller är basketplanen en bättre idé trots allt?

De 4 meter höga stängslen som omringar basketplanen håller ihop de mötande lagen tajt. Spännet med den lilla visselpipan från ryggsäcken blåser igång matchen. Ansikten som man tidigare kunde skymta ett leende på, skulle nu snarare kunna platsa i The Vampire Dairies. Det suktades efter blod och slakt. Eftersom mer än 60% av spelarna i lagen saknar någon form av talang för den eftertraktade sporten snöfotboll så finns det 3 råd att följa, 1 – Ta närkamper, 2 – Satsa på smalbenen, 3- Hoppas på det bästa.

Under de pågående 2 timmarna faller människor som furor och fula ord får plats i folks munnar. Hur ska det hela sluta? Lagen blir tekniskt bättre och bättre för varje match eftersom att snön, som till en början låg som ett täcke på någon decimeter, nu snart var helt upptrampad och en tillstymmelse till isbana började träda fram. När de laglösa matcherna med flygande domare, flygande regler och flygande spellängd började sätta sina spår i spelarnas energiförråd, då kommer det avgörande skottet. En inspark från motsatt hörn som skruvas… och träffar perfekt! Den skruvas rätt i basketkorgen och om det hade varit basket som spelats så hade det inneburit 3 poäng för den träffen, vilket skulle bli omöjligt för motståndarlaget i snöfotboll att toppa, så det var dags att tacka för en god match för en vinnare hade korats.

Det var den 23 Februari och Champoluc Destroyers aka Champoluc DS hade fötts. Det är någonting med Italien och att fotboll hänger i luften. Att kolla, prata och spela fotboll är någonting man gör, till och med för ett gäng som trodde de var här för att åka skidor. Det är nog därför Italien är så bra på sporten. Men se upp – Snart kanske Champoluc Destroyers är på en basketplan nära dig och krossar just ditt lag i snöfotboll. Be there or be Square…

IMG_7486

Felix levererar en klassisk smalbenstackling på Erik som faller handlöst mot backen.

IMG_7527

IMG_7490IMG_7515

 

Kategori
Du kanske gillar