Brennicke

Jag välkomnar mitt nya verktyg Ricoh GR2.

Ett nytt verktyg.

Jag söker ständigt en liten kamera att alltid ha med som komplement till mobilen. Men det har skitit sig varje gång jag har börjat att undersöka saken. Helt plötsligt så är kompakt kameran som verkar bäst inte alls kompakt och dyr är den också. Så har det varit några gånger de senaste åren, jag har lagt ner sökandet och kört vidare på kombon Nikon D-800 och iPhone som jag i och för sig inte alls var värst missnöjd med. Men då jag och min assistent Martin satt på planet mot Vancouver där vi skulle jobba för Peak Performance så hade Martin införskaffat en ny kamera som var allt jag vill ha. Vi snackade mycket Ricoh GR2 på den resan.

Liten, snabb, fast ljusstark vid optik/ingen zoom, fina bildfiler även på (sjukt)hög ISO/ljuskänslig/bra i dåliga ljusförhållanden. Jag älskar dåliga ljusförhållanden för det finns så mycket magi där. Lätt att styra automatiken manuellt/alltså att lura automatiken dit man vill för att uppnå önskat resultat (tänk motljus och liknande situationer sådant som är svårt för även den smartaste kamera att förstå ). Kameran har dessutom eget wifi så att den kan kommunicera med telefonen. Var som helst så kan jag alltså föra över jpgs från kameran till min iPhone= next level för Instagram.

Ricoh GR2 kostar ca 7 000 kr så den är inte billig direkt men för mig så är den som sagt var ett efterlängtat verktyg. Stor sensor, raw filer, allt det där bra som gör att jag utan problem kan jobba med den.

Jag skaffade mig en så snart det gick i Kanada och den är redan en kär vän. Välkommen till verktygslådan Ricoh GR 2.

http://www.pricerunner.se/pi/29-3076592/Digitalkameror/Ricoh-GR-II-produktinformation

Kategori
Du kanske gillar