Fit Femme

När sonen bjuder upp på fika – och så lite om ekologiskt leverne

I min relation med babyboy Nicolas händer det just nu ständigt nya grejer. Herregud vad tiden gårt fort från att människan är en liten bebis till att faktiskt bli en liten toddler som inte förstår så mycket men ändå tillräckligt mycket. Och så börjar han pladdra, mixa ihop svenska och tyska och alla tycker det är så charmigt, och så börjar han fatta att mamma (och pappa!) älskar kaffe och han börjar säga ”kasse” som ju betyder kaffe i hans lilla värld och han vill bara trycka på kaffeknappen hela tiden. Och så händer det, som det ju hände igår, att han bjuder in mamma på ”kasse” under det lilla trädet/växten där hans lilla bord och stol har sin plats i trädgården.

Mamma. Sitta. Kasse (=kaffe)

Säger han. Och så får jag sitta och han serverar mig en tom mugg, visar på kaffemaskinen (att jag ska ställa muggen där och trycka tillsammans med honom) Jag tar lite kaffe, sätter mig med honom och bara njuter av stunden. Fikar. Med min tvååring. På rikigt liksom. Det enda som saknades i den stunden var att vi skulle börja skvallra, planera kvällens middag, ta fram ett nytt smoothie-recept eller något åt det hållet. Det kändes så vuxet, samtidigt som ju faktum är att han fortfarande är pyttepytteliten.

DSC_0383

Nu snabbt över till en annan grej; ni som läser bloggen eller känner mig vet att jag uppskattar och försöker leva efter ekologiska principer. Det handlar om en hel massa i vardagen men även när det kommer till skönhet, läs smink. Snart ska jag knåpa ihop mina allra bästa tips, de härligaste organiska, ekologiska produkterna som finns på marknaden just nu. Jag hoppas det finns någon eller några av er som kommer känna er inspirerade att byta bana, så att säga. Åtminstone när det gäller skönhetsprodukter. För det finns så många bra företag därute som gjort och gör sitt yttersta för att ge oss så ekologiska och naturliga produkter som möjligt – till skillnad från massproduktionsföretag som under år och dagar byggt sina namn på produkter som inte är fair mot naturen eller människan. Så, jag ska se till att göra ett videoinlägg strax också – får se när jag hinner redigera och publicera men inom kort är målet – med min eco-look.

Instagram: @andreagrue

Du kanske gillar