Vicky Flod

Energier – säg hejdå till energitjuvar

Det här med energier. Det finns runt omkring oss överallt, varenda människa sprider en energi. Till och med en sten avger energier.

Människor påverkas olika av dessa energier genom att vara mer mottagliga eller känsliga. Men sedan finns det de personer som lärt sig att inte ta åt sig och suga in andra negativa energier. Urskilja vad som är en ens egen personliga energi och vad som faktiskt är den andra personens energi. Den andra personens energi ska inte få komma åt mig.

Det är ju fantastiskt att befinna sig i miljöer och runt omkring människor med bra och rätt energi för just dig. Men det kan vara ett hinder att leva bästa möjliga liv om man lätt låter sig påverkas av andra människors negativa energi. 

Jag är väldigt mottaglig för energier runt omkring mig. Förut var jag även väldigt känslig och andra personers negativa energi kunde lätt lägga sig som ett tungt och tryckt moln över mitt huvud. Jag lät andra personers negativa energi gå rakt in i mig och det kunde kännas väldigt personligt riktat mot mig och jag kände mig stött. Jag fick obehagliga känslor och kände mig utsatt och upplevde emellan åt känslor jag kan beskriva som övergrepp. Var någon annan arg, irriterad eller ledsen runt omkring mig kunde hela min dag förstöras.

Med vägledning och insikt lärde jag mig med tiden att det inte är personen i fråga som är mitt problem, utan att det istället är mig själv. Jag är helt fri och kapabel att bestämma över mitt eget liv. Jag har alltid ett val. Jag kan välja att inte umgås med energitjuvar och istället omge mig av människor som gör mig gott och ger mig bra energi. Men jag kan också välja att urskilja den andra personens negativa energi från min egen. Personen är inte jag, utan jag är min helt egen person. Jag stänger dörren för personens dåliga energi och låter inte den få ta över mitt liv. Det där är den andra personens liv och känslor och inte mina. Jag förtjänar det bästa och jag tänker fortsätta ha min bra energi även om du har dålig energi. Du kan inte ta mig. Idag påminner jag mig själv om det i dessa situationer och det har vart en del av min personliga utveckling och process.

Jag var inte medveten om mitt eget val i dessa situationer förut och jag har faktiskt alltid, alltid ett eget val och frihet till att styra mitt eget liv. Ofta måste jag påminna mig själv om detta när jag stöter på en energitjuv. Så påminn dig själv om detta du också.

Omge dig av människor, miljöer, aktiviteter som ger dig bra energi.

Ta ett aktivt val och stäng dörren varje gång du stöter på en energitjuv.

Du kan alltid hjälpa och finnas där för andra människor. Även dina vänner kan ha en dålig dag eller gå igenom något svårt. Men urskilj vad som är deras och vad som är ditt eget.

ccrawness_nyIMG_4893

 

Kategori
Du kanske gillar