Peppoteket

Sträcklöpet – Sveriges långsammaste mil

 

Peppoteket RAWNESS Sträcklöpet

I morrn är det dags! Sveriges absolut bästa löptävling, Sträcklöpet, går av stapeln!
Jag har såklart redan anmält mig och räknar med att få se fler polare där.

Sträcklöpet krockar med Lidingöloppet men det ser jag bara som positivt. Då slipper man dom absolut värsta löparfanatikerna…

Vad är det då som gör Sträcklöpet så sjukt kul även för en ”icke löpare” som mig?
Först och främst gillar jag undergroundkänslan, det är ingen masshysteri utan snarare en DIY aura över hela arrangemanget som andas punk och tidig hårdrock och samtidigt såklart supportar ett hälsosammare leverne. Resultatet är faktiskt oviktigt, det är stämningen och peppet bland alla löpare som fick mig att fastna för detta lopp lika snabbt som jag fastnade för Europes monsterballad Carrie.

Utöver det så brukar det bjudas på en sjukt god cowboygryta, veganbullar, kokkaffe och annat smått och gott som gör en dag fulländad.

Inga konstgjorda krångliga hinder, inga stora sponsorskyltar, ingen masshysteri, inga vassa armbågar utan bara rakt genom den pompösa och taggiga skogen. Enklare och naturligare än så blir det inte.
Typ som att gå på en hardcorespelning på Kafé 44 istället för att se Håkan Hellström på Ullevi om man nu ska köra en metafor.

Kolla in trailern från förra året här. Anmälan har hunnit stänga för i år – men kom förbi och kolla. Ni lär vilja springa nästa gång det vankas Sträcklöp!

Sträcklöpet Peppoteket

Jag var perfekt nytömd och nervös innan jag gav mig iväg in i skogen som jag inte ens visste var den låg. Någonstans söder om Sthlm.

 

Sträcklöpet RAWNESS PEPPOTEKET

Ytterligare en ensamseglar i den mörka men kärleksfulla skogen.

STRÄCKLÖPET Christine Hargin, Emil Eklöv, Mattias Lindmark RAWNESS

Emil Eklöv , jag och Krikkan Hargin var sjukt nöjda efter målgång!

Du kanske gillar