Brennicke

Svalbard förmiddag.

Så var man hemma igen.

Ännu en erfarenhet rikare. Att springa en Marathondistans på Svalbard var något som jag aldrig hade funderat över, jag var nog ganska säker på att jag inte skulle springa någon mer mara överhuvudtaget. Då jag inte hade gjort det på 7 år så kändes det avlägset (ca 42,195 km bort..). Löpning ja, men inte långdistans. Med det sagt så är jag så otroligt glad och tacksam över Rolands galna ide och hans visioner rent generellt. Nu har jag sprungit/tagit mig 42,195 km på Svalbard i -25 gradig februari kyla. Check. Att detta dessutom timades med 8 års dagen av att jag vaknade ur en kortare tids coma till följd av hjärninflammation gör inte det hela sämre, inte alls. Ett fint och minnesvärt sätt att fira livet jag uppskattar så mycket.

Vår tid var som planerat usel, 05.16 är ju ingen marathon tid att skryta med direkt. Men jag är nöjd, mycket nöjd. Jag ser fram mot att springa här hemma utan att behöva scanna av isen efter eventuella isbjörnar, att inte behöva springa baklänges som jag gjorde med stor regelbundenhet för att ha koll där bakom oss i döda vinkeln. Jag hade det enkelt, det enda jag behövde bära var pannlampan och slutstycket till geväret som vi var tvungna att ha med oss. Då vi passerade isbjörnsvarningsskylten skulle bössan laddas. Där fick Roland montera slutstycket på geväret som han bar hela distansen och ladda det med 4 kulor. Sedan så var det andra partier där vi inte fick ha laddat vapen, så då laddades vapnet ur. För att sedan vid nästa riskområde laddas igen. Tommy han bar en signalpistol distansen ut.

Alla skötte sig exemplariskt, framför allt de 3 000 isbjörnarna som höll sig undan men även mina löparkompisar Tommy och Roland. Det bets ihop och det löptes, ingen ilska och irritation mellan oss uppstod utan stämningen var positiv och peppande hela vägen. Stort. Jag ser verkligen fram mot nästa utmaning.

Utrustningen. Antalet lager av kläder som Roland och Tommy hade planerat åt oss funkade hur bra som helst. Jag återkommer om hur vi klädde oss i ett senare inlägg.

Svalbard förmiddag.

Svalbard förmiddag.

Gjort.

Gjort.

Du kanske gillar