Karin Rahm

Spara pengar – gör en nyttig matlåda

Matlåda – enkelt, gott, hälsosamt och billigt.

Matlåda – enkelt, gott, hälsosamt och billigt.

Bidra inte till matsvinnet! Ta tillvara på helgens rester.

Bidra inte till matsvinnet! Ta tillvara på helgens rester.

Att ta med sin egen matlåda till jobbet är smart ur en ekonomisk synvinkel och om du inte jobbar precis bredvid stans bästa hälsorestauranger (läs mer om dem här) kan det vara svårt att hitta mat som är bra näringsmässigt.

Att mixa ihop rester från helgen kan bli en riktigt mumsig matlåda och du slipper bidra till matsvinnet. I veckan kommer jag att äta en sallad på morot, grönkål, rödkål, bönor och bulgur. Jag adderar avokado för bra fett och tamari och min nya favoritkrydda wasabi & sesame från Santa Maria för smak. Testa!

//Save money – make a healthy lunch box

To bring your own packed lunch to work is smart from an economic point of view and if you’re not working right beside the city’s best health restaurants (read more about them here), it can be hard to find food that is good nutritionally.

To mix the leftovers from the weekend can be a really yummy lunch box and you do not contribute to food wastage. Tomorrow I will eat a salad of carrot, green cabbage, red cabbage, beans and bulgur. I add avocado for good fats and tamari and my new favorite condiment wasabi & sesame from Santa Maria to taste. Try it!

Kategori
Du kanske gillar