Erika Frost

Oat and Banana Pancakes

Good morning gorgoues,

Happy Sunday! Hope it means a day filled with love, chillaxing, good food, fresh air, movies, hot chocolate, laughter and pancakes. Or just one of the above, but if it is one it has to be the pancakes.
Do you think pancakes must mean eggs, milk and wheat flour? Think again! These pancakes are vegan, gluten free and free from refined sugar. Its only four ”key ingredients” and from there you can create your own favorite flavor. Today I wanted them a little spicy and energizing as were going out running in a while. I served them with sliced banana, pecan nuts and salted caramel sauce.

I make my own oat flour by mixing oats. I prefer it this way, it makes the pancakes a bit more rustic.
If you use store bought oat flour you don’t need the whole 2 cups I think as I measured whole oats.

Let’s get started!

2 cups oats
3-4 bananas depending on size
2 cup plant milk (I used almond)
2 tsp baking powder

(I flavored my pancakes with 1 tbsp maca, 2 tsp cinnamon, vanilla and salt)

Start with mixing the oats into a fine flour. Transfer to a bowl, add in the baking powder,salt and spices of choice and mix well. Mix the bananas and plant milk in your blender until smooth, pour over the oat mix and stir until well combined. Use about 1/4 cup mixture per pancake and cook them on medium heat in a little coconut oil. I use a small pancake pan for mine.

Serving tips: Sliced bananas, berries, nuts, maple syrup, jam, coconut whip or salted caramel sauce

Have a amazing Sunday!

 

Much love,

Erika

 


 

Hej fina du,

Hoppas att du har en magisk söndag och njuter av snö och sol. Idag är en sån dag som borde fyllas med kärlek, chillaxing, god mat, sköna promenader, varm choklad, skratt, film och pannkakor. Måste du välja en av de ovan så välj pannkakor.

Tror du att pannkakor måste innebära egg mjölk och vetemjöl? Tänk om!
Dessa pannkakorna är veganska, glutenfria och helt utan raffinerat socker. Dessutom kan jag tillägga att de är helt fantastiskt goda och enkla att variera. Utgå från de fyra ”nyckelingredienserna” och gör sedan din egen variant. Idag ska vi ut på en lång löptur i vinterlandskapet så jag kryddade dem med kanel för extra värme och maca för mer energi.Vi åt dem med skivad banan, pecannötter och salt kolasås.
Jag gör mitt eget havremjöl genom att mixa glutenfria havregryn. Det blir inte lika kompakt och dessutom lite mer rustikt vilket jag föredrar. Om du använder dig av köpt havremjöl kommer du behöva minska lite på mängden mjöl. Jag har mätt i havregryn innan de mixas nämligen.

Då sätter vi igång.

5 dl glutenfria havregryn (eller icke glutenfria går också bra)
3-4 bananer beroende på storlek
4 dl växtmjölk (jag använde mix av mandelmjölk)
2 tsk bakpulver

(jag smaksatte dagens pannkakor med 1 msk maca, 2 tsk kanel, vanilj och salt)

Mixa havregrynen till ett fint mjöl, häll över i en skål och blanda i bakpulver, salt och eventuell smaksättning. Mixa bananer och växtmjölk helt slät, häll över i skålen och blanda väl. Stek på medeltemperatur i lite kokosolja, Jag har en liten pannkakspanna och använder ca 1/2 dl smet per pannkaka.

Serveringstips: skivad banan, bär, frukt, nötter, lönnsirap, vispad kokosgrädde, sylt eller världens godaste kolasås

Ha en härlig dag!

Med värme,
Erika
_MG_9107

 

 

Kategori
Du kanske gillar