Nathalie

Healthy cookie dough almond bars.

Nu har jag varit i farten och provat ett nytt recept igen, och även detta levererar! Att det ska vara krångligt och äckligt att äta nyttigt är verkligen en stor myt. Detta recept tog mig ca 20 minuter att göra, 10 min att mixa och 10 minuter för att stelna till lite i frysen. Behöver jag ens säga att de blev såå goda?! Det bästa av allt är att din kropp kommer att tacka dig för att du stillar dina cookie cravings, för de är såklart fullproppade med vitaminer och mineraler :) Perfekt snacks to go eller att bara ha hemma i frysen.

Cookie-dough-almonds-bars-Nathalie-Johansson

Recept:

8-10 dadlar (1 cup of dates)

100g raw mandlar (1 cup raw almonds)

1 tsk glutenfritt vaniljextrakt (1 Tbsp. g-free vanilla extract)

2 tsk chiafrön (2 Tbsp, chiafrön)

Sockerfria chokladflingor (Sugarfree chocolate flakes)

Mixa dadlar och mandlarna i en matberedare tills en kladdig deg har formats, tillsätt vaniljextraktet och till sist blanda ned chokladflingorna försiktigt tills de är jämt fördelade. För veganskt, raw och glutenfritt alternativ uteslut chokladflingorna eller använd dig av ett önskat alternativ. Lägg bakplåtspapper i en form och bred ut degen till en stor fyrkant. Låt stelna i fyren 5-10 min och skär sedan upp i önskade bitar. Det går även att göra bollar utav degen om man föredrar det.

cookie-dough-almond-bars-nathalie-johansson

The fact that it is difficult and untasty to eat healthy is absolutely a myth. This recipe took me about 20 minutes to finish, 10 minutes of mixing and 10 minutes to get firm in the freezer. And they turned out absolutely delicious! The best part is that your body will be thanking you for indulging your cookie dough cravings! Because they are packed with vitamins and minerals :) Perfect snacks to go, or to have at home in the freezer.

So this is how you bake them. (See the ingredients above) Start with mixing together the nuts and the dates. Mix until a sticky dough has formed. Add the vanilla extract and process well until combined. Add the chocolate flakes and mix carefully until they are equally spaced. For vegan, raw and gluten-free options exclude the chocolate flakes or use an ingredient of your choice. Shape the dough into one large rectangular brick and refrigerate until firm, about 5-10 minutes. Slice it up and enjoy.

Kategori
Du kanske gillar