Peppoteket

Wille tog på sig laddhatten!

Wille XTRAVEL teamriderWille Lindberg är en sagolik mästare i att sprida alla typer av pepp till sin omgivning, och är vid sidan av detta också en överdjävulsk freerideskidåkare. Han tillhör utan tvekan toppskiktet i världen och i dagarna tog han en välförtjänt andraplats i Freeride World Tourens tävling i Andorra. Denna prestation gjorde också Wille till en av de 16 bästa som får åka vidare till nästa stopp i majestätiska Alaska.
Jag tog ett snack med honom medans han vilade upp sig i Chamonix.

Tjenare Wille, hur är läget, antar att det var skönt att knipa en pallplats?
Verkligen, är tillbaka i Chamonix nu, kom sent i går kväll! Känns sjukt bra. Skönt för självförtroendet att få till det!

wille-raggarflip-xtravel

Wille slänger ut raggarflippar lika lätt som vi andra skalar en banan.

Måste kännas skönt att kvalat vidare till Alaskatävlingen? Kände du en extra press uppe på start då du visste att du var tvungen att prestera ordentligt på den här tävlingen?
 Hade egentligen inte satt upp Alaska till något stort mål för jag kände att jag borde vara i toppen ändå. Men med två dåliga resultat på de första tävlingarna kände jag en viss frustration att inte få till det. Var i en situation som jag inte alls gillade! Hade satt mig själv i en situation då jag inte riktigt kunde göra det åket jag ville för jag kunde verkligen inte göra något misstag! Så självklart fanns det en viss press. Till och med PÅ start hade jag svårt att bestämma mig hur jag skulle starta åket, haha. Ville ta en toppklippa som jag visste ingen annan skulle ta men var helt enkelt för stor risk att hoppa den, valde istället en enklare ingång som så här i efterhand var ett bra drag! Känns lite som när jag spelade hockey, gjorde ett snabbt mål i början och spelade sen på det resultatet. Man kan säga att jag gjorde en perfekt genomförd taktiskt match där Reine i det här fallet var min coach. Han hjälpte mig mycket med information på start!

För dom som inte är så insatta i just friåkning så låter det kanske märkligt att ha en konkurrent som coach. Kan du förklara hur ni samarbetar under tävlingarna?
Ja, det är det som är så coolt med friåkning att vi åkare hjälper varandra! Vi hanterar så många risker på berget och hjälper varandra för att minimera dessa risker. När det väl kommer till kritan går vänskap och säkerhet före resultat! Det kommer naturligt att man har sitt crew som man delar all information med! Ge och ta, ett bra budskap!

Men du känner ändå att du fick till linjen hyfsat som du hade tänkt dig?
Det här var ju även första tävlingsåket i vinter då jag behöll farten och flytet hela vägen ner vilket jag av någon anledning misslyckat med de andra tävlingarna. Så även om det var mitt första bra åk och ett taktiskt genidrag i form av linjeval och genomförande på ett säkert sätt så känner jag att det finns mycket kvar att ge!!Wille-Lindberg-Xtravel--2014

Vad tänkte du när du såg Reine bli huggen av snökobran och tumla runt bland stenbumlingarna?
Reines krasch såg sjukt kraftfull ut från start, första tanken var shit vilken slam. Och sen: ”VA!? Ramlar Reine?” Jag uppfattade inte att det var så många stenar där han ramlade. Kändes lite overkligt och läskigt. Vi snackade sen och kom fram till att han har haft 18 tävlingsåk i rad som han stompat in. Vilket är helt sjukt!! Vill inte fundera på hur många av dem som är pall platser. Killen är helt otrolig, hahaha! Lite mer statistik från Reine då. Av cirka 30 tävlingsåk på touren sedan 2009 har han kommit ner 25 ggr på fötterna! Så…JA, när Reine ramlar är första tanken: VAA???

Vad händer härnäst? Vad ska du pyssla med innan nästa tävling?
Ska göra en roadtrip upp till Alaska faktiskt,  med Audi. Vi startar i Kanada någonstans och ska göra massa stopp på vägen. Åka i snabba bilar och köra mycket lagg. Ett stopp blir med Hugo Harrissons , han ska visa oss runt på hans hemmaberg och följer med upp till Alaska . Ska bli overkligt kul! Hugo är ju lite av en idol och att få göra en roadtrip med honom är ju lite av en egoboost!
Om jag hinner vill jag åka hem till Sverige och hälsa på familjen innan allt drar i gång med Kanada och Alaska. Som vanligt har jag inte haft alltför stor framförhållning med mina resor. Så jag har mycket att planera nu de kommande dagarna.
Sen lyckades jag stuka foten två dagar innan tävlingen i Andorra så nu ska jag faktiskt vila upp den. Trodde först att jag inte skulle kunna köra tävlingen men det löste sig bra ändå. Måste erkänna att jag var nervös när jag testa foten på ett dropp innan tävlingen. Reine sa att han hade ett perfekt uppvärmningsdropp. Fick bära eller brista, jag gick in med full fart för se om foten höll och det kändes bra, haha!

Peppoteket önskar Wille ett stort lycka till med resten av tävlandet och såklart även dom andra svenskarna som har kvalat sig vidare till stoppet i Alaska, Reine Barkered, Christine Hargin och Lotten Rapp.
Vill ni se mer av Willes bravader så tycker jag ni gör bäst i att följa honom på instagram: @WL_WILLELINDBERG
Eller kolla in Willes
blogg. Där hittar ni så sjukt mycket pepp att det nästan kokar över.
Som till exempel den här editen från förra våren, bara att luta er tillbaka och njut med en god kaffe i näven.
wille_XTRAVEL Freerideworldtour

Taggar
Du kanske gillar