Bang's Blogg

Weeeeeeeeeeeeeeeeee – FrostRide delux

Då var äntligen vintern här. Stigarna börjar sakta men säkert skifta färg från barrgult och kaffesump-brunt till skimrande vita stigar med silverglittrande omgivningar som får en att rysa i kroppen! STigarna är riktigt maxade nu och där det tidigare var lerbad är nu cykelbar flowig fryst lermatta. Weeeeeeeeeeee, frostRide delux mina vänner!

Kvällens ride var kort men naggande god. Superfina stigar bjöds det på i gott sällskap där både storhjulingar, småhjular, fethjulingar och hjulingarna däremellan fick plats. Vädret hade gjort gott på stigarna här i Västerhaninge och trots minusgrader fanns det faktiskt en och annan pöl som inte hade hunnit frysa till. Kvällens mega-flow ride gick mestadelas i hemmaskogarna här i Västerhaninge men det blev även en avstickare till Riddartorp. Ett sjukt bra gänga samlade som vanligt vid Åbyplan halv sju denna afton och för de som fanns på plats blev det många skratt utmed stigarna. Kvällen bjöd på riktigt fin cykling och väldigt snabb! Det fina underlaget gav fint flow men snittfarten blev ganska medioker trots föret.

Grym kväll som avslutades med stans-kaoz för en av cyklisterna. Nästa vecka ser ut att bli mildare, men jag hoppas snön ligger kvar. Det är så mycket finare då. Tack för ikväll alla som fanns med. Riktigt najz helt enkelt! Håll även utkik för kommande turer under mellandagarna och kanske jul och nyår. Precis som i fjol så blev mellandagsturerna mycket uppskattade och jag hoppas vi kan hitta på något liknande igen.

Distans, 13,7km
Tid, 1.25.48
Snittfart, 9.6km/h
Maxfart, 27km/h
Kalorier (ej pulsmätare), 442
Stigning, 101m

Här kommer kvällens bilder:

Helt plötsligt barmark på Attila Drop - reversed.

Helt plötsligt barmark på Attila Drop – reversed.

Frost.

Frost.

Frostiga grenar...Alltså mer frost.

Frostiga grenar…Alltså mer frost.

Fin fatbike parkering. Bild: Bang Engström

Fin fatbike parkering. Bild: Bang Engström

Mer snö, tadaaa!

Mer snö, tadaaa!

Mer frost....

Mer frost….

Hemlig cyklist med FOX-gaffel

Hemlig cyklist med FOX-gaffel

Ser ni, SNÖ!

Ser ni, SNÖ!

Sa jag frost?

Sa jag frost?

Drickpaus igen - Sa jag att det var samma cyklist som påkallade samtliga dryckespauser i afton?

Drickpaus igen – Sa jag att det var samma cyklist som påkallade samtliga dryckespauser i afton?

Drickpaus - MBMB

Drickpaus – MBMB

Svartvit snö!

Svartvit snö!

 

Du kanske gillar