Into The Void

RPK

Välkommen!

Hej!

Välkommen till första inlägget på min blogg Into The Void. För att göra det enklare för dig att snabbt lära känna mig så kör jag ett par snabba frågor och svar:

1. Vad heter du? 
Roland-Philippe Kretzschmar. Eller Rawland som jag skämtsamt börjat kallas av teamet.

2. Hur gammal är du?
37 år.

3. Civilstånd?
Gift med smyckesdesignern Krista Kretzschmar och två barn, Joséphine och Philippe.

4. Var bor du?
Norra Djurgårdsstaden i Stockholm.

5. Bakgrund?
Född i Schweiz, uppvuxen i Stockholm, pluggade mode och arkitektur i London och har arbetat med media, pr och kommunikation sedan 1999.

6. Vad gör du på RAWNESS?
Jag är en av grundarna och är kreativt ansvarig för varumärket, innehållet och våra mest strategiska partnerskap.

7. Vad gör du annars?
Är VD för kommunikationsbyrån Raw Agency, som arbetar med uppdragsgivare som vill engagera människor till en hälsosam aktiv livsstil. Jag driver även en mindre tankesmedja som heter Future Health Lab, även om verksamheten där är lite on hold just nu.

8. Så dina uppdragsgivare i byrån kommer alltså få räkmacka in på sajten?
Haha, nä, inte alls. Jag tror att tydlighet är viktigt, skriver jag om en kund till byrån så kommer jag vara tydlig med det. Det viktigaste för mig att att skapa bra content som våra läsare tycker är inspirerande och i den relationen krävs det även at jag är transparent.

9. Var hittar du själv inspiration?
Jag konsumerar sjukt mycket media; från japanska outdoor-magasin till svenska bloggare eller amerikanska Instagram-stjärnor. Jag älskar verkligen att scrolla mig igenom internet på jakt efter nya coola grejer, destinationer, nyheter, produkter eller människor som lever spännande aktiva liv.

När min ekonomi tillåter så gillar jag att resa mycket, min favoritdestination är Japan. Eftersom vi har två relativt små barn så har vi valt att inte ge oss ut på allt för krångliga äventyr, men det kommer garanterat förändras framöver. Då jag har familj i Schweiz och Frankrike gillar jag även att hänga där nere, då får man en bra mix av härlig natur, god mat och lite franska kultur!

Fotografi är annars en stor passion och jag tar tusentals bilder av varierande kvalitet varje månad, såväl med min iPhone5 som med min Leica M-P eller gamla Polaroid SX-70. Min ambition är att arbeta ännu mer professionellt med bild i framtiden och jag vill framför allt lära mig att filma mer och bättre.

10. Vad betyder ”aktiv livsstil” för dig?
Att vilja vara fysiskt aktiv, röra på sig, ta hand om sin kropp och själ samt vara medveten om vilka konsekvenser våra beslut har för oss själva och omvärlden. Men att leva en aktiv livsstil behöver inte betyda att man bara kör ultramarathon och Ironman, utan att man väljer att ta trapporna istället för hissen, att man står på jobbet eller undviker socker så gott man kan.

11. Hur ser din egen livsstil ut?
Jag har ju flera projekt och företag samt två små barn så min tid till äventyr är något begränsad. Men jag försöker träna regelbundet, oftast blir det löpning, cykel och simning. Föredrar att hänga i skogen och springa på stigar istället för att vara i stan, men även här kan jag vara ombytlig beroende på humör. Sen är jag en fantastisk action sport-fluktare, älskar att kolla på häftiga videos men vågar inte göra de mest extrema grejerna själv även jag gärna testar freeride, surf, skate osv.

När jag har ont om fritid så väver jag in träning till och från jobbet eller till och med under arbetstid. Oftast står jag på jobbet när jag är vid skrivbordet. Jag mediterar även regelbundet, dels varje kväll samt ett par gånger i veckan  mer intensivt och under längre perioder på Stockholm Zen Center.

Vad gäller kosten så experimenterar jag mycket men undviker rött kött i den mån jag kan, väljer hellre viltkött och äter mycket fisk. Kyckling har jag nästan slutat med då den oftast innehåller massa extra antibiotika. Jag äter extremt mycket frukt och grönsaker samt undviker de flesta tillskott utom extra vitaminer under vintern.

12. Har du tävlat något?
Jag har deltagit i ett antal tävlingar, bland annat AXA Fjällmarathon samt Loftahammar Endurance Day, ett längre swimrun-lopp, men jag är inte så mycket för tävlingar. Det jag gillar mest med att röra på mig är själva processen att kunna vara själv, experimentera och se utvecklingen, inte nödvändigtvis att ha det där stora målet. Däremot har jag några lopp som jag drömmer om, bland annat Marathon des Sables, 6 dagar genom Sahara. Sen planerar jag lite andra äventyr i framtiden, men återigen, där är det inte en speciell tid som är målet, utan resan i sig.

13. Är design viktigt inom funktionellt mode?
Absolut, design ÄR funktion och funktion är design. Det går hand i hand. Även om en del företag, framför allt inom outdoor, gärna sätter funktion före allt, så kan inget företag idag bortse från att man måste satsa mycket på design för att attrahera kunder. Det gäller att hänga med vad konsumenten vill ha och förstå att det är väldigt många som vill vara snygga i skogen eller på gymmet. Eller som köper en snygg funktionsjacka för att ha i vardagen – och att det inte är något fel med det, tvärtom så kan det inspirera ännu fler att upptäcka och vilja leva en aktiv livsstil.

15. Så vad kommer du skriva mest om i din blogg?
Dels återspegla utvalda delar av mitt liv, testa nya produkter, följa med på resor, intervjua spännande personer, rapportera om senaste trenderna inom träning, outdoor, hälsa och mode samt inspirera fler att leva en hälsosam aktiv livsstil med häftiga fotoreportage och filmer.

16. Kan du berätta något om namnet Into The Void?
Helt enkelt en resa in i det okända och att leva livet som ett äventyr, typ.

 

Du kanske gillar