Stimulera dig till pigghet och hälsa. Foto: Showmenow

Trender inom aktiv livsstil 2015 – del 1

Guide, Inspiration & Motivation Först ut av nästa års trender inom aktiv livsstil är: Återhämtning.

Vi på RAWNESS kommer fram till sista december att presentera ett antal trender som vi tror kommer vara heta inom aktiv livsstil 2015

Acupressure

Tryck dig frisk med akupressur. Foto: Showmenow

 

Trend 1 – Återhämtning

Vi ser redan nu hur magasin, bloggar och opinionsbildare inom träning börjar prata allt mer om återhämtning. Från att det sista åren handlat om att maximera (tänk CrossFit) göra det extremare (tänk långdistanstriathlon) och galnare (tänk Tough Viking) börjar träningsexperterna inse att de behöver inspirera folk till att även ta hand om sina kroppar.

Då allt fler människor motionerar och utmanar sina oftast vältränade kroppar så behövs det mer fokus på återhämtning. Massage, akupressur, yoga, meditation, vila, isbad – ja, listan kan göras lång över åtgärder som ger din kropp den tid som behövs för att ladda om. Det finns inga generella riktlinjer som stämmer för alla idag, vetenskapliga rön visar helt enkelt på att vi alla har olika förutsättningar till träning och återhämtning.

Det viktigaste är att lyssna till sin intuition och kropp, att inte överanstränga sig och att exempelvis inte träna när man är sjuk eller stressar mycket överlag.

Du kanske gillar