Bang's Blogg

TEST: SOC U RUN COMPRESSION SOCK

Funktionsstrumpor med kompressionspassform från Stadium i funktionsmaterialet TCS Air sitter som en smäck men hur bra är SOC U RUN COMPRESSION SOCK mot konkurenterna?

Den senaste tiden har fler gett sig in i kompressionsplaggens härliga djungel och en av dessa aktörer är Stadium med deras inhouse brand SOC. Märket har funnits ett tag och rymmer allt från enklare träningsplagg och till avancerade sportskor och sporttillbehör.

SOC’s utbud av kompressionsplagg består mestadels av underkläder och strumpor men det finns även andra produkter i sortimentet som har kompressionseffekt. SOC’s löparstrumpor är en välflätad sportstrumpa med högt skaft och fräna räfflor samt en passform som heter duga.

Själva strumpan är tillverkad i polyamid och elastan samt har TCS Air som andas bra. Strumpan är ribbad och ger en fit tryckande känsla runt benet. Själva kompressionseffekten ger bra stöd åt muskelgrupperna och trycket från strumpan gör även att du återhämtar dig snabbare. SOC’s kompressionsstrumpa har också en specifik design för höger och vänster fot för bästa passform.

Strumporna är ribbade för ökad komfort. Foto: Bang Engström

Strumporna är ribbade för ökad komfort. Foto: Bang Engström

Löpkänslan i strumporna är god och den speciella passformen märks väl då det inte blir så mycket över för foten att glida omkring i. Något som SOC’s lyckats få till bra är passformen och längden på strumporna. Tyvärr blir den något grova strumpan lätt varm och foten har en tendens att bli lite för varm under varma förhållanden.

SOC U RUN COMPRESSION SOCK skyddar mot högt gräs +ANNAT. Foto: Bang Engström

SOC U RUN COMPRESSION SOCK skyddar mot högt gräs +ANNAT. Foto: Bang Engström

SOC U RUN COMPRESSION SOCK har platt söm vid tårna för minska risken för skavsår och dämpande område under sulan vilket märks ganska tydligt när man är ute och springer. Den höga komforten är påtaglig men komforten har ett pris i form av en något tyngre produkt än liknande från 2XU och Skinz.

DSC07353

Sammanfattningsvis är SOC U RUN COMPRESSION SOCK en prisvärd produkt med hög komfort och prestanda. Tyvärr håller inte det hela vägen då den blir för varm lätt och känns aningens tung. Strumpan passar perfekt till den som söker ett prisvärt alternativ till kompressionsvärlden eller bra kompressionsstrumpa för träning. Strumpan finns i flera cool färger och finns från storlek 35.

Klicka hem ett par här: Stadium.se

-Funktionsstrumpor
-Stl. 35-46
-Snabbtorkande funktionsmaterial
-Kompressionspassform
-96% polyamid och 4% elastan

Betyg: 3/5 (bra produkt)

Prisvärd löparstrumpa med kompression från SOC. Foto: Bang Engström

Prisvärd löparstrumpa med kompression från SOC. Foto: Bang Engström

Du kanske gillar