Fit Femme

Sommardukat – och stories från en undersökning

DSC_0584

DSC_0586

Idag passar vi på att fira in sommaren här i Schweiz. En ost- och charkbricka i trädgården är riktigt passande. Välkommen in till oss!

Det jag egentligen vill fira idag är egentligen mycket större – och viktigare – än sommaren i sig. Det är helt på det personliga, närmare bestämt har det med min graviditet och de inblandade läkare att göra – och idag har jag äntligen, efter mycket om och men, fått veta att min ”teori” och min känsla visat sig rätt. Jag vill inte skriva alltför mycket om det för jag känner i grund och botten att jag inte vill göra en för stor sak av det hela, men det är ändå viktigt att reflektera. Och jag reflekterar just genom att säga – eller påpeka – att jag haft rätt. Idag fick jag det bekräftat på sjukhuset och det känns otroligt skönt. Min graviditet har varit lite en berg-och-dalbana den här gången med alla möjliga slags diagnoser och hjälp, men nu har jag det visat sig att jag kunnat – och kan – vara utan diverse preparat och att min kropp mår utmärkt och bebisen likaså.

Jag har från och med idag inte den läkaren/gyn som jag hade hela den här graviditeten och jag är väldigt glad över att ha tagit rätt beslut och bytt vård. Idag tog jag prover på sjukhuset, fick göra ett extra ultraljud och ta blod och lite annat – och allt ser bara toppenbra ut. Min ex-läkare/gyn hade en idé om att få bebisen i magen att ”inte växa så snabbt” dvs. inte lägga på sig alltför mycket vikt, och jag skulle lösa det hela genom att ta insulin och få mitt socker under 3,5-nivå (vilket är extremt djupt) Hon hade sett att bebisen är stor, väldigt stor och att den skulle få problem att ”hitta ut” själv, dvs. med normal födsel. Hon har hela tiden lekt med faktum att jag skulle göra kejsarsnitt, vilket är något jag vägrar om det inte finns några komplikationer. Bebisens storlek såg hon som just en komplikation – men idag visade det sig att det var falskt larm. Jag gjorde tester och prover och ljud och allt på sjukhuset där jag ämnar föda – och bebisen håller ju en helt normal kurva, är varken för stor eller för liten. Mina värden är också jättebra – och något insulin för att bromsa mitt socker och därmed socker till barnet finns det inte frågan om. Jag fick även träffa en underbar gyn som jag nu bytt mig till. Hon påminner mig mycket om en av mina bästa vänner, ett  vackert, milt och snällt ansikte som jag redan nu ser fram emot att se mer – om tre veckor, på nästa kontroll.

Instagram: @andreagrue

Du kanske gillar