Bang's Blogg

Släpp benen fria – Revolution Race GPX zip-off

En av många nyheter från Fritidsfabriken heter GPX zip-off pants. Det är en fritidsbyxa med avtagbara ben och kommer tillsammans med en rad smarta funktioner som gör den otroligt funktionell för olika fritidsaktiviteter. Vi har testat Revolution Race GPX zip-off pants.

Till skillnad från Revolution Race Silence Pro från Fritidsfabriken så är Revolution Race GPX zip-off en lite robustare byxa men med samma fina passform. Byxan har sex fickor varav en som är lite extra anpassad för en mobiltelefon. Revolution Race GPX zip-off pants är förstärkt på framsidan av låret, rumpan och benslut. Byxan har även justerbart benslut och praktiska benkrokar att haka fast i skosnörena. Den lätta och stretchiga byxan finns i olika versioner och precis som namnet säger så går det också att ta loss benen på Revolution Race GPX Zip-off pants.

Revolution Race GPX Zip-off pants som har avtagbara ben. Foto: Bang Engström

Revolution Race GPX Zip-off pants som har avtagbara ben. Foto: Bang Engström

Passform
Revolution Race GPX Zip-off pants är väldigt lik Revolution Race Silence Pro när det kommer till passformen. Byxan har en normal midja men smalnar av något ner mot benslutet. Längdmässigt upplevde vi den som något kort vilket vi tyckte var bra. Den stretchiga byxan följer benen bra och det finns gott om plats för låren utan att dragkedjan skaver emot.

Byxan har en fin passform med justerbara benslut. Foto: Bang Engström

Byxan har en fin passform med justerbara benslut. Foto: Bang Engström

Material
Revolution Race GPX Zip-off pants är tillverkade av flera olika material för att få fram byxans fina egenskaper. Med stretchpaneler, förstärkningar och funktionsmaterial komponerat till en följsam och funktionell produkt har verkligen Fritidsfabriken lyckas hitta den gyllene vägen. Den något grövre texturen som genomsyrar byxan ger ett bra häng utan att hopa sig vid benslut eller strama åt vid låren. Önskar man ökad funktion går det även att vaxa in byxans förstärka delar.

Byxan är tillverkad av flera olika material som ger en en bra helhet. Foto: Bang Engström

Byxan är tillverkad av flera olika material som ger en en bra helhet. Foto: Bang Engström

Funktioner
Revolution Race GPX Zip-off pants kommer med en rad smarta funktioner som är både praktiska och smarta. Utöver avtagbara byxben som dessutom är märka med olika färger så man inte kopplar ihop med fel ben sparar tid och många fula ord. Till skillnad från Silence Race Pro byxans knappspännen har Revolution Race GPX Zip-off pants ett kraftigt kardborreband nedtill för ännu bättre justeringsmöjligheter än fasta lägen man får med nitade knappar.

Fickorna är många och generösa hos Revolution Race GPX Zip-off pants. Totalt har byxan sex fickor fördelade på låren, sidorna och baktill. Fler av fickorna är försedda med blixlås vilket håller saker och ting på plats och som också är väldigt enkla att öppna och stänga med en hand.

Smidig justerings vid benslutet. Foto: Bang Engtröm

Smidig justerings vid benslutet. Foto: Bang Engtröm

Färgmärkta ben som underlättar återkoppling. Foto: Bang Engström

Färgmärkta ben som underlättar återkoppling. Foto: Bang Engström

Byxans förstärkta delar går med fördel att vaxa in. Foto: Bang Engström

Byxans förstärkta delar går med fördel att vaxa in. Foto: Bang Engström

Användning
Den smidiga designen hos Revolution Race GPX Zip-off pants samt materialvalet gör den otroligt följsam vilket öppnar upp för fler användningsområden. Den stretchiga byxan fungerar utmärkt till det mesta och överraskande nog är den bekväm att cykla i. Den smarta funktionen med avtagbara ben gör den också till en riktig fullträff under varmare dagar när man vill lufta benen i det fria. Trots sin robusta känsla blev aldrig byxan övervarm under testperioden utan den höll sig på en jämn nivå mellan lite varm och sval.

Revolution Race GPX Zip-off pants är bra på många sätt men mindre bra när det ska kompletteras med underställ. Den någon figursydda passformen klarar inte riktigt att erbjuda samma komfort och känsla tillsammans med underställ. Det blir helt enkelt för trångt. Vill man kunna kombinera Revolution Race GPX Zip-off pants med underställ så se över storlekstabellen innan köp.

Revolution Race GPX Zip-off pants har avtagbara ben men fungerar sämre tillsammans med underställ. Foto: Bang Engström

Revolution Race GPX Zip-off pants har avtagbara ben men fungerar sämre tillsammans med underställ. Foto: Bang Engström

Något som också fungerade bättre än på Silence Pro är byxans midja. Den något kraftiga designen följer midjan bra runt om och sluter om på ett ombonat sätt utan att lämna märken efter sig. Tillsammans med ett bälte sitter byxan ännu bättre även om man går ner på huk eller sitter ned. Revolution Race GPX Zip-off pants kan också med fördel vaxas in på byxans förstärka delar för bättre prestation.

Revolution Race GPX Zip-off pants klarar sig bra vid tvätt och blir aningen mindre efter maskintvätt men ger med sig ganska snabbt vid användning. Färgen efter flera tvättar är fortfarande livfull och utan att materialet nopprar sig. Kardborrebandet vid fotdelen har god funktion men dock inte samma bett som när den var ny. Revolution Race GPX Zip-off pants är en riktig trevlig byxa som klarar det mesta för att du ska kunna ha en aktiv livstil oavsett om det är en dag i skärgården eller campingvecka i fjällen. Revolution Race GPX Zip-off pants levererar.

Praktiska benkrokar att haka fast i skosnörena. Foto: Bang Engström

Praktiska benkrokar att haka fast i skosnörena. Foto: Bang Engström

Sammanfattning
Revolution Race GPX Zip-off pants är en unik fritidsbyxa när det kommer till mångsidighet och funktionalitet. Med avtagbara ben som dessutom är färgmarkerade och en följsam stretch blir både passform och användandet en fröjd i dessa. Revolution Race GPX Zip-off pants finns i båda dam och herrstorlekar och har en något figursydd passform. Byxans förstärkningar går att vaxa in med gott resultat och det fina materialvalet gör underhållet enkelt. Byxan har levererat oavsett om vi cyklat, vandrat eller bara gått på stan. Den sportiga designen hos Revolution Race GPX Zip-off pants är enkel att matcha liknande plagg med och den bärs med fördel tillsammans med ett bälte. Något som vi inte tyckte höll måttet långsiktigt var kardborrespännet vid foten.

Detaljer

– Zip-off dragkedjor med teknisk skärning vid knän, för att undvika skav, så man kan zippa loss benslut
– Olikfärgade dragkedjor på höger och vänster ben för att tydligt visa vilket ben som ska sitta vart.
– Förstärkt över baken, framtill på lår och nertill på byxben
– Stretch upptill fram och i knäveck
– 6-fickor, 2 lårfickor, 2 handfickor, 1 bakficka och en telefonficka i ena lårfickan.
– Benkrokar för att haka i kängsnörena
– Justerbara benslut

Revolution Race GPX Zip-off pants
Pris: 800kr

BETYG
Design 4/5
Funktion 5/5
Passform 4/5
Kvalite 4/5
Pris 4/5

Totalt: 21/25

Byxorna kan klickas hem här: Fritidsfabriken

 

Du kanske gillar