Bang's Blogg

Rudan växlar upp – mer snö till konstsnöspåret

Det var varit några kalla dagar nu i Stockholm. För skidanläggningar med snökanoner innebär det ett bra tillfälle att tillverka mer snö nu när temperaturen varit god men inte perfekt. En av anläggningarna som satsat på produktion är Rudans konstsnöspår.

Inför Slottsprinten förra veckan började arrangörerna ana oråd om snön skulle räcka efter dagar med plusgrader. Som tur var räckte snön till tävlingen men anläggningar som Rudan konstsnöspår fick smaka den bittra sidan av myntet. Med pistmaskinen utlånad till Slottssprinten och flera plusgrader i kombination med vind fick spåren kämpa för att överleva. Nu har vinden vänt och pistmaskinen är åter igen på plats nere vid Rudan. Tack vare senaste dagarnas kallväder så har även nyproduktion av snö blivit av. Detta i kombination med att snö från tävlingen kunnat förstärka delar av banan vid Rudan ligger nu till grund för arbetet som pågår med att förstärka och lägga ut snö på den långa slingan. Så nu kan skidsugna även räkna med Rudan till helgen som enligt mig är ett väldigt trevligt alternativ med spännande natur som passerar utmed slingan.

Arbetet med den långa slingan beräknas vara klar i morgon förmiddag och som det ser ut nu väntar en magisk helg i Rudans konstsnöspår när den långa slingan står klar.

För mer information, spårstatus och vallatips:
Rudans Konstsnöspår

Du kanske gillar