Mikroäventyr – del 1

Guide, Inspiration & Motivation Lär dig hitta inspiration i de små äventyren, de som vi kan göra utan månader av förberedelse och miljoner i sponsorpengar.
Microadventure 1

Fotografi: Microadventures.org

På RAWNESS inspireras vi av stora äventyr i alla dess former, oavsett om det handlar om ett klättra världens högsta berg, vandra genom ogenomtränglig djungel eller utforska djuphavsraviner. Men vi tycker också det är viktigt att hitta inspiration i de små äventyren, de som du och jag kan göra utan månader av förberedelse och miljoner i sponsorpengar.

Food Microadventure from Alastair Humphreys on Vimeo.

Alistair Humphrey

Inte det vanliga 9-till-5 äventyret… Fotografi: Alistair Humphrey

Alistair Humphrey’s heter en av världens mest meriterade och omskriva professionella äventyrare. På meritlistan finns en hel del långa tuffa expeditioner men kändisskapet kom när ansedda National Geographic utnämnde honom till Årets Äventyrare baserat på hans satsning kring mikroäventyr. Han själv säger att mikroäventyr är en ”Guide To 5-to-9 Living”. För han menar att vi lägger alldeles för mycket tid på vad vi göra nio-till-fem och inte dygnets resterande timmar. Poängen är att naturen och äventyren finns där ute, varje dag, alla dagar om året. För oss som bor i Sverige med allemansrätten så är det dessutom mycket enkelt att ge sig ut och sova över utan problem från markägare.

Microadventure 2

Fotografi: Microadventures.org

Det är enkelt att själv ge sig ut på mikroäventyr, man behöver i princip bara en sovsäck, liggunderlag, klimatanpassade kläder, något slags multiverktyg och/eller kniv samt pann- eller ficklampa och kanske en cykel om man vill ta sig utanför stan på egen hand. Mat behöver man inte bereda på plats, det går ju att köpa med sig en wrap, lite frukt och nötter samt en flaska vatten. Fast det är klart, upplevelsen av ett mikroäventyr blir så mycket mysigare om man gör upp en eld vid lägerplatsen och tillbereder lite varm mat och dryck. Tanken är dock att du ska kunna sticka direkt från kontoret ut i naturen för att sedan komma tillbaka dagen efter fylld av nya upplevelser.

Microadventure 3

Fotografi: Microadventures.org

Vi på RAWNESS kommer löpande att rapportera från våra egna mikroäventyr och vi vill gärna att du som läsare också kan följa med. Därför tveka inte att höra av dig med idéer på intressanta utflykter som kan göras mellan 17 och 09 en vardag och som inte kräver annat än den basala utrustningen. Vi planerar att göra minst 1 mikroäventyr i månaden under 2015. Friluftsfrämjandet har många bra rastplatser och vindskydd som kan nyttjas fritt, eller så sover vi helt enkelt under bar himmel eller en skyddande gran i skogen.

Hoppas vi ses!

Taggar
Du kanske gillar