Bang's Blogg

MidnattsÖs och löpande julgranar

Då är man klar med årets lopp. Midnattsloppet avverkades i går och i dag mår benen mumma (stela). Banan på 10km som slingrades sig runt delar av Södermalm visade sig vara lite annorlunda hur jag minns den från förra gången. Men jag kom i mål.

Med flickvännen på plats och hennes syster samt en rad medarbetare hade jag ett grymt team med mig på plats under årets Midnattslopp. Den härliga inramningen och folkfesten utmed stadens gator och torg är en stor anledning till varför jag springer detta lopp med sin sena och unika starttid. Till årets lopp hade jag och mina kollegor fått i uppdrag att springa i rosa kompressionsstrumpor som inte gick speciellt bra med den lila tröjan och svarta shortsen jag hade för kvällen, men det gick ändå. I år startade jag i startledet VIP tillsammans med maskerad löparna. Vid uppvärmningen hade jag en löpare utklädd till julgran bredvid mig vilket såg något obekvämt ut men fick mig att le. Grymma personer som tar det hela med en klackspark och bjuder på sig själva – me like!

Kvällen började med parkeringsplats-letande i en timme innan det blev till att ställa bilen vid Gröndal och sedan ta tunnelbanan in. Någon i sällskapet tyckte det var en bra ide att ta bilen in vilket jag inte instämde med så nu vet ni det alla, ta inte Bilen in till nästa års lopp. Årets upplaga slutade med 37 653 anmälda till 10KM varav 29 689 startade. Damklassen vanns av Roman Mengistu, Etiopien på 33.57 och herrklassen vanns av Olle Walleräng, Spårvägen på 29.56. Själv sprang jag in på en fin 2.902:e plats med 26.787 löpare bakom mig på tiden 52.32 vilket jag är helt klart nöjd med. Målet på 50 min uppnåddes inte i år men vem vet. Nästa år kanske Midnattsloppet ändrar startdag till slutet av maj då jag ofta är i bättre form än direkt efter semester :)

Tack midnattsloppet för en fin upplevelse och vi ses nog nästa år och då med flickvännen och hennes syster på startlinjen.

Målgång, riktigt härligt att få komma i mål efter drygt 50 minuter ute på banan. Foto: Bang Engström

Målgång, riktigt härligt att få komma i mål efter drygt 50 minuter ute på banan. Foto: Bang Engström

In the VIP

In the VIP

Runners corner innan start. Foto: Bang Engström

Runners corner innan start. Foto: Bang Engström

Du kanske gillar