Bang's Blogg

Goda supersnack's. Hemgjorda grönkålschips. Najz! Foto: Bang Engström

Mellosnack’s – superkrispiga grönkålschips med parmesan

I kväll händer det – Melodifestivalen. Första deltävlingen sänds från göteborg och vad passar bättre än att göra sina egna supersnack’s till mellofesten.

Här kommer supergoda grönkålschips som enkelt kan smaksättas med flingsalt eller en lite lyxigare variant med Parmesan. För att göra dessa supergoda snack’s så behöver du färsk grönkål. Hur mycket beror på hur mycket du vill äta, olivolja av bättre sort samt smaksättare. Havs/flingsalt och Parmesan.

Gör så här.

  • Värm ugnen till 200 grader.
  • Dela upp grönkålen i lagom stora bitar och skär bort den grova stjälken.
  • Lägg grönkålen på en på plåt.
  • Rippla på lite olja och salta efter behag.
  • Kör in kålen i ugnen fyra minuter. Vill du ha en lite nötigare smak så kör 5 minuter.
  • Ta ut kålen och låt svalna lite lätt. Toppa sedan riven eller mixad Parmesan.Njut!
Supergott med grönkål tycker Bobbo.

Supergott med grönkål tycker Bobbo.

Du kanske gillar