Gabriella Picano

Livet utanför bekvämlighetszonen

I höstas slogs jag av att det var lite för längesen jag testade något nytt. Då menar jag något som är lite utanför mina vanor och min bekvämlighetszon. Det var längesen jag kände det där pirret av något okänt och lite läskigt men samtidigt väldigt spännande. Jag tror att det är bra att utsätta sig för sådana situationer lite då och då för att utmana sig och utvecklas.

Jag började lite halvhjärtat i höstas, inspirerad av en artikel jag läst, att testa en ny sak varje dag. Men jag kände att det inte riktigt funkade på det sätt som jag tror att det var tänkt utan det blev lite banalt (typ: idag köpte jag gul kiwi istället för grön) och det blev snarare stressigt att komma på något nytt varje dag.

Så jag bestämde mig strax innan årsskiftet att 2016 skulle innehålla lite mer nyheter, lite fler steg utanför bekvämlighetszonen och därmed fler möjligheter att utvecklas. Hittills har jag försatt mig i en hel del nya och utmanande situationer, framförallt i jobbsammanhang. Den är bloggen är ett exempel på det! Och hittills har det varit ett sjukt spännande och innehållsrikt år. I den här bloggen kommer ni att få följa med när jag flyttar mig lite utanför bekvämlighetszonen – till exempel i form av nya träningsformer.

Det är skönt att stanna i den trygga bubblan där vi vet hur allt funkar, vi känner alla, vi är bra på allt och ingen ifrågasätter oss. Men vad skulle hända om vi vågade testa på det där oväntade, som vi kanske sneglar lite åt, men inte riktigt ”kan” göra? Ofta är det bara vi själva och vårt mod som begränsar oss.

Var slutar din bekvämlighetszon?

 

Du kanske gillar