Bang's Blogg

Galet het. Se bara till att tvätta händerna innan toalettbesöket...

TEST: Raphas Winter embrocation – linimenternas liniment, brännhet!

Nu i vinter har jag använt ett nytt liniment, denna gång från Rapha. Tidigare har jag använt olika som jag hittat på apoteket och i cykelaffärer men nu fick jag upp ögonen för Raphas Winter embrocation.

Den decimeterhöga burken kommer i en läcker svart metallburk med tillhörande lock i metall. Färgen på linimentet är ljusbrunt och en dov lukt av lavendel och citron träder fram när jag skruvar upp locket. Burken innehåller 125g och innehåller bland annat citron, rosmarin och lavendel. Själva linimentet består till grunden av ekologiska råvaror och är förfinat med en rad väldoftande och braiga saker för din kropp.

Under större delen av vintern och vårkanten har jag använt linimentet till både korta och långa pass. Det längsta passet blev runt tre timmar och den klarade uppgiften galant. Till skillnad från liknande produkter så tycker jag Rapha’s liniment håller en jämn och fin värme med lite extra värme när det behövs som mest. Det låter kanske konstigt men jag upplever den som mer aktiv när den kommer i kontakt med väta av någon sort.

Användningsområdet har främst varit en bråkande rygg men jag har även smetat in ben, knä, baksida lår och armar med linimentet och upplevt en hetta hetare än Tigerbalsam när den är som effektivast. Jag har även fått uppleva denna hetta på fel ställen på kroppen också och kan bara inte rekommendera er att göra detsamma.
It will hurt! Jag lovar. Byxfett först, sedan liniment. Se även upp efter passet så att linimentet inte rinner ner till fel ställen om ni smörjt in delar av kroppen ovanför midjan.

Rahpa winter embrocation är enkel att arbeta med och är len och krämig samt kladdar inte som oljebaserade liniment kan göra. Jag upplevde heller inte att den färgade av sig speciellt mycket eller lämnade bestående fläckar på kläder. Produkten finns i en sommarutgåva samt en variant för kallare temperaturer (den jag testat).

Ett måste för alla året-om cyklister som vill föra den viktiga traditionen vidare.

En burk kostar 250 och kan klickas hem | här (Rapha.cc).

BETYG: 4/5 (mycket bra produkt)

 

Galet het. Se bara till att tvätta händerna innan toalettbesöket...

Galet het. Se bara till att tvätta händerna innan toalettbesöket…

Du kanske gillar