Maya Nestorov

Kostpepp med Kristina Andersson

Tacksamhets-tisdag är här och idag är jag extra tacksam för ett möte jag hade i förra veckan. Jag fick nämligen turen att få avnjuta en fika med fantastiskt inspirerande Kristina Andersson även känd som näringsfysiolog.

Vilket lärorikt möte det blev!

Vi pratade och pratade nonstop om bland annat kost, dieter och utbildningar inom dessa områden.

Kristina har ett lång lista av uppdrag i sitt bagage med bla en utbildning inom biomedicin samt magisterexamen i nutrition. Hon har otroligt mycket kunskap inom både hälsa och kost och har även skrivit en rad böcker om dessa ämnen.

Oj vad vårt möte inspirerade mig, då ju även jag brinner för kost och hälsa. Mina frågor var många och samtalsämnena tog nästan aldrig slut. Det var mycket intressant att höra Kristina berätta om sin väg från skolbänken till där hon är idag karriär- och yrkesmässigt. 

Hon började sin karriär på Pauluns Näringscentrum då de startade upp. Tillsammans med näringsfysiologkollegorna Fredrik Paulun och Martin Brunnberg tog hon fram ISO-Dieten, som ni kan läsa mera om på Kristinas hemsida kristinaandersson.se.

Hon har efter sin tid på Pauluns arbetat med både företag, tv och tidningar så som tex bland annat Karolinska Institutet, TV 4, DN samt ToppHälsa, där du idag kan hitta hennes blogg.

Att man bör utbilda sig och jobba hårt med vilja, drivkraft och stor passion precis som Kristina har gjort för att nå sina mål är ingen hemlighet. Hon säger dock att man inte ska stirra sig blind på en lång flera-årig utbildning för att  lyckas. Hitta istället din egen väg, eftersom man kan lyckas bara man har fokus på sitt mål.

IMG_2821

Om du besöker Kristinas hemsida kan du bland annat läsa det här stycke, som handlar om hennes drivkraft till att fortsätta inspirera andra genom sitt arbete.

”Jag drivs av fascinationen över hur vi, genom vår livsstil, kan påverka vår kropps funktion (frisk – sjuk, stark – svag, stel – rörlig, pigg – trött, glad – deppig). Att bry sig om vad man äter handlar inte om att vara smal eller tjock utan om att ge kroppen de byggstenar den behöver för att fungera optimalt.MIN FILOSOFI är en enkel. Det handlar om balans, kvalité och smarta val. Det finns inga måsten och förbud – du bestämmer!”

Tack Kristina för en trevlig fika! <3

20130114-202520

Bild lånad från google

Du kanske gillar