Fredrika Ek. Foto: www.thebikeramble.com

Husky #70 – Fredrika Ek

Cykel, Inspiration & Motivation, Intervju Lyssna till det spännande avsnittet av Husky där vi träffar Fredrika Ek som ska cykla 1000 mil och samla in pengar till ActionAid.

Fredrika Ek är 23 år och ska nu ge sig ut på en 1 000 dagar lång cykling med målet inte bara är att cykla 4 000 mil runt jorden – utan även att samla in pengar till förmån för världsfattigdom i samarbete med ActionAid.

Lyssna på en lång intervju om hennes uppväxt med två bröder, om hur sporten alltid varit närvarande i hennes liv och om hur en lovande tenniskarriär avbröts på grund av en skadad handled. Om hur hon kom att känna sig lite vilsen utan tennisen, men hur hon hittade hem i långdistanscyklingen. Hur mycket måste man planera för ett äventyr på tusen dagar? Hur mycket vill man planera inför sitt livs äventyr?

Alla kan hjälpa till att nå Fredrikas mål med att varje cyklad mil ska ge 100 kronor till ActionAid, läs mer på hemsidan!

Cykeln som Fredrika använder? En Surly Long Haul Trucker. Nätverket för långfärdscyklister som Fredrika pratar om under intervjun är Warm Showers.

Du kanske gillar