Peppoteket

Löpningsmusik

Fredagstipset!!!

Träningsmusik PEPPOTEKET Mattias Lindmark
Fredagstipset kan vara en aning svår att tillgodose då komponenterna är lika svåra att få tag i som kokkaffe på Stureplan. Men just därför är det ännu intressantare att ta del av…

Vi börjar med att du måste hitta dig ett stycke vinylspelare, fördelaktigt om den är bärbar då ska ut och springa till tonerna av den ultimata träningsplattan ”Gång och Löpning” av Emil Lasko. Skakminne har väl aldrig existerat på en vinylspelare, snarare tvärtom, så det är ett spännande format detta alster släpptes på. Hur man tänkte vid denna tidpunkt är för mig ett riktigt huvudbry.

Jag har tyvärr bara kommit över Vol 1 av denna extravaganta samling på fyra hederligt krispiga vinylskivor. Men här har vi garanterat extremt taktfasta toner med tillhörande vinylbrus och allehanda skrapljud.

Skivan inleds punksnärtigt med ”Tåsprång” som doftar lite speedad KSMB och dom snabbare kusinerna i Asta Kask, och får fötterna att fladdra iväg nästan av sig själv i ett rasande tempo. Fladdrande tar vi oss snabbt vidare till världsberömda megahiten ”Snabb gång med taktering”. Att ingen gjort en modern cover på denna allsångs och hockeykörsmonster är för mig helt ofattbart.
Sedan lunkar man vidare på med indiepopsflörtande ”Från gång till stegrande och avtagande löpning” som verkligen märker har influerat starkt både Håkan Hellström och Broder Daniels tidiga utgåvor.
Och efter denna totala kraftuttömning i löpspåret så avslutas plattan med en mörkt malande domedagsstycke i sann tidig Black Sabbath/ St.Vitus -anda, ”Dämpad löpning”.
Man gör minst sagt ett pompöst avslut på sin löparrunda.

Jag ser fram emot att komma över dom andra tre volymerna för att ta min löpning till helt nya dimensioner med t ex ”Kurvlöpning i stora 8:or” samt den rökigt jazziga löparhiten ”Improvisation”.

Hör gärna av er om ni sitter och ruvar på ett exemplar ni vill bli av med, eller om ni hittat någon annan avart av träningsmusik, eller om ni kanske t o m vill hänga med ut på ett pass, men glöm inte att man måste ha med sig sin egna vinylspelare! Trevlig helg och kom gärna tillbaka till nästa veckas fredagstips!Gång och Löpning

Du kanske gillar