Fit Femme

En av många saker du kan göra för att slå ett litet slag för miljön

DSC_0297

Det är överlägset bäst att låta din tvätt hänga ute och torka, särskilt nu under vår- och sommartid. Det är det mest praktiska både för miljön och din plånbok om du, som vi, äger ett hus och har en tvättstuga i huset.

Att torka ute under hela den varma säsongen är det absolut bästa valet du kan göra för naturen – som dessutom inte kostar dig ett öre men är snällt mot miljön. Det finns alltför många som skyller på ”mycket tvätt som inte får plats på balkongen” eller ”inte tid” och liknande men det är bara bullshit; vill man så kan man och jag vill absolut slå ett slag för miljön. Vill du det också?

Ur energisynpunkt är det bäst att låta tvätten torka ute – dessutom doftar det gudomligt och tvätten bibehåller sin kvalitet om den inte låter torkas i tumlare eller i skåpet i tvättstugan. Att tvätten får torka ute i naturen är också klimatsmartast och energieffektivast. Om du dessutom väljer att skippa sköljmedel á la Lenor (och andra) och väljer enbart tvättmedel – som är ekologiskt och giftfritt – har du gjort en hel del för naturen och din omgivning.

Jag väljer alltid ekologiskt tvättmedel men det märket jag använder säljs inte i Sverige. För att hjälpa dig på traven kan jag rekommendera att du kikar in på LAPLAND ECO STORE (direkt länk till tvättsidan) där du ser vilka tvättmedel som är eco-certifierade och går att få tag på/beställa hemma i Sverige.

Så, för att summera det hela: 1) Tvätta miljövänligt 2) Välj ekologiskt tvättmedel 3) Torka tvätten ute = ett snällt val för miljön, som även Nicolas ger tumme upp – eller ja, en vink – för.

DSC_0303

Instagram: @andreagrue

Du kanske gillar