Fit Femme

#eatyourfruits och andra nyttiga hashtaggar på´t!

DSC_0489

Den här dagen kommer gå till historien som een där jag knappt hinner med allt och det händer bara så mycket hela, hela tiden.

Nåväl… Jag ska inte överdriva. Inte alls faktiskt. Den här dagen är bara rätt upptagen och undertecknad har även hunnit squeeza in ett tandläkarbesök och därefter storshopping för hemmet. Kylskåpet började gapa tomt och det var dags att kolla igenom nya menyer, göra inköpslista och sedan iväg till matbutiken. Nu är det mesta avklarat och jag väntar bara på att mitt kära barn ska komma hem (är med svärisar någonstans) och min make likaså (jobb) och sedan blir det otroligt god middag – jag kommer dela med mig av receptet här i bloggen i veckan.

Jag vet inte om ni är som jag men jag bara älskar att handla frukt, grönsaker och bär. Jag kan i princip glömma allt annat som må vara viktigt att köpa hem – men aldrig utan mina frukter och grönsaker! Blir glad som ett barn och dessutom doftar bären framförallt så magiskt, tycker ni inte? Idag blev det ett par liter av den här varan, både till dags- och kvällssnacks men även till smoothies. Hemma hos oss serveras alltid frukt och bär på matbordet, oavsett om det är frulle eller kvällsmål. På så vis lär jag Nicolas att frukt och bär är – eller bör vara – en del av ens dagliga intag och han tar för sig mer och mer av de här nyttiga grejorna. Jag tror att allt handlar om inställning och, framförallt, om att servera men inte tvinga barnet. Han ska utveckla sitt eget intresse för mat och det nyttiga och inte påtvingas någonting alls. Hittills har det fungerat utmärkt och han gillar typ apelsiner mer än choklad, nötter mer än ostbågar – och bär mer än gummigodisar. Ok, det sistnämnda äter han också gärna men det är ytterst sällan jag köper hem det.

DSC_0491

Instagram: @andreagrue

Du kanske gillar