Vicky Flod

Det är normalt att vara onormal


Det är normalt att vara onormal. Har du en gång accepterat det och blivit älskad för det så blir allt onormalt helt normalt och naturligt. För var är egentligen normalt? Det kanske trots allt inte är en fråga om att vara normal eller onormal. Det kanske istället handlar om hur vi ser på andra människor som vi anser är annorlunda. Det kanske handlar om det att vi är rädda för att verka onormala? I själva verket kanske det är att alltid framstå som normal som är det mest svåra? 

Hon ser inte skönhet till ytan främst trots att den kan speglas i hennes ansikte. Hennes skönhet framstår genom hennes ärlighet, nakenhet och ödmjukhet. Den kommer från tårar, skratt, skrik och barfotadans. Barfotadans som blir för oproportionerligt i din värld när du skymtar hennes sotiga fötter när hon tar av sig sina klackar i din hall. Något helt onormalt för dig har blivit normalt för henne.

Din värld är inte hennes verklighet. Det faktum att hon vet om det lika väl som dig men inte ser det dom något negativt sticker dig i ögonen. Det är främmande och allt som är främmande är skrämmande.

Något som borde vara helt självklart för oss alla och emellan åt är det, glöms bort av dagens normer och samhällets cocktailpartyn.

Hon tar istället av sig skorna för de skaver och håller lugnt kvar fötterna jordat på ditt parkettgolv.

Det sista hon är, är felfri och det syns även på henne. Men hon är okej med det. Det enda hon vill dig om hon vill dig något över huvudtaget är att du inte ska störa dig på henne. Inte för sin egen skull, utan för din egen skull.

Var mer snäll mot dig själv så kommer du bli snällare automatiskt mot andra. Det kommer av sig självt när du förstår vad som är viktigt att lägga fokus på i livet.

Du kan inte vara felfri och du kan inte vara bättre än alla andra. Men du kan acceptera det och förändra ditt förhållandssätt till det.

img_1820

Du kanske gillar