Karin Rahm

Ändra de här vanorna och gå ner i vikt

Du hoppar inte över ett enda träningspass men ändå får du inga resultat? Anledningen kan vara någon av dessa fula ovanor;

Du hoppar över frukosten

Att spara in på kalorier genom att hoppa över frukosten är kanske inte en så bra idé som du tror. Du kommer inte bara vara benägen att äta mer under resten av dagen (craving anyone?) men du missar också den energi du behöver för att orka med dagen. Faktum är att många tränare och dietister rekommenderar att äta kolhydrater så tidigt på dagen som möjligt för att hinna bränna dem under dagen. Så ät en hälsosam frukost med protein, fibrer och långsamma kolhydrater, och ta sedan itu med din smockfulla dag med lätthet.

Tycker du att det är svårt att få i dig vatten? Testa att smaksätta med frukt eller bär.

Tycker du att det är svårt att få i dig vatten? Testa att smaksätta med frukt eller bär.

Du dricker inte tillräckligt med vatten

Var noga med att få i dig tillräckligt med vatten. Dina hungersignaler kan mycket väl vara misstolkade signaler på törst.

Du småäter innan middagen

Mellanmål kan vara ett viktigt verktyg för den som vill gå ner i vikt. Men nu snackar vi nyttiga mellanmål, inga chips, bullar eller kakor. Ha alltid nyttiga snacks tillhands ifall suget skulle sätta in då slipper du vräka i dig onyttigheter medan du lagar middag.

Du äter för mycket middag

Har du knappt ätit något till lunch för att kunna unna dig en rejäl middag? Tänk om! Studier har visat att de som äter sina största måltider tidigare på dagen går ner mest i vikt. Med andra ord, ät en stooooor frukost, en rejäl lunch och en liten middag. Det kan hjälpa dig att se resultat.

Du äter för fort

När du försöker gå ner i vikt är ju portionsstorleken viktig. Hemligheten är att äta tillräckligt mycket för att vara nöjd. Tänk på att njuta av din mat långsamt, att äta mindful gör att du inte kastar i dig maten, backar en extra portion och äter den också utan att känna efter hur mätt du egentligen är.

//English

Today I´m writing about some bad habits and why they are to blame for you not reaching your weight goals.

 

 

Du kanske gillar