Jennie Nystedt

7 anledningar till att du ska lägga dina pengar på en träningsresa!

Jag vågar nästan påstå att träningsresor är bland det mest populära du kan göra idag i resväg. Det finns ett otroligt urval av både länder och typ av träning. Men med tanke på allt det positiva som kommer i samband med en träningsresa är det inte så konstigt att det idag är otroligt hett att lägga sina resepengar på en resa som faktiskt kombinerar sol och bad med träning!

thumb_IMG_6801_1024
Om du tvekar eller funderar på om du ska åka så kommer här fem argument till varför du ska ge dig i väg på just en träningsresa i år!
  1. Något för alla– Många arrangörer erbjuder pass och aktiviteter som passar nästan alla oavsett ålder, intresse och träningsgrad. Du kan alltså ta med dig din mamma, dina bästa vänner eller åka själv och ändå få ut just det du vill få ut av träningen och resan i sig. Det mesta är frivilligt och är ni ett gäng där några vill träna ett pass om dagen och andra tre pass om dagen så går det i många fall att styra helt själv. Dessutom kan de flesta passen anpassas efter behov och önskad svårighetsgrad.
  2. Träffa nya människor– för den som vill finns möjligheten att få nya vänner, och för den som inte vill finns även möjligheten att göra allt själv. Men, åker man själv i hopp om att träffa någon träningskompis på plats så är chansen också stor att man gör det. De som väljer att åka på träningsresor är ofta väldigt öppna och välkomnande och eftersom alla förmodligen valt att åka på resan frivilligt finns där säkert ett flertal gemensamma intressen!
  3. Det ena utesluter inte det andra– nä, för vem har sagt att du inte får äta glass för att du åker på en träningsresa? Har du dessutom tränat på din semester är det väl ett optimalt tillfälle att ta en glass om du så vill. Och både glassen och den goda maten smakar väl extra gott efter ett härligt träningspass!
  4. Träna på resan, fortsätt hemma– Har du tänkt att komma igång med tex morgonlöpningen men inte riktigt hittat motivationen. Börja på träningsresan då det mesta känns lite behagligare. Värmen, frukosten som står redo och väntar och även den välförtjänta vilan i solstolen. Du skapar bra upplevelser och associationer kring aktiviteten du vill börja med och när du väl kommer hem kommer det känns betydligt lättare att fortsätta med träningen.
  5. Inspiration och nytänk– Kanske åker du på en träningsresa för att där finns yoga, men det är möjligt att du åker därifrån och har prövat ett gäng nya träningspass som du aldrig ägnat en tanke på att pröva hemma. Min erfarenhet av träningsresor är att människor ger sig in saker de tidigare inte riktigt velat. Kanske är det den inspirerande och peppande atmosfären som gör det, och när de väl prövat är det en självklarhet för många att även fortsätta med de nya passen hemma.
  6. Minnen– du skapar dig otroligt fina men framförallt ROLIGA minnen. Visst, det kan vara roligt på en vanlig solsemester också, men att liksom ligga i en solstol rakt upp och ner låter iaf i mina öron inte speciellt spännande i jämförelse med ett utmanade pass i solen tillsammans med alla andra på resan.
  7. Endorfiner– och allt annat som kommer med träning, herregud vilken energikick! Kombinationen av att vistas utomhus och samtidigt träna har en mängd positiva fysiska och psykiska effekter på kroppen. Vi är skapta för att röra på oss, vi mår bra av att röra på oss!

thumb_IMG_6796_1024thumb_IMG_6893_1024thumb_IMG_6522_1024

JN

Du kanske gillar