Bang's Blogg

Silence Pro Shell användes flitigt under höstens många turer i skogen.

TEST: Revolution Race Silence ProShell jacket

Efter några år på marknaden har Revolution Race börjat utveckla sitt sortimentet med en rad nya intressanta produkter. För inte allt för länge sedan lanserades en helt ny underställskollektion vilket innebär att Revolution Race nu kan erbjuda alla klädsegment för en aktiv livsstil. Jackan Silence Proshell är en riktigt vass produkt på pappret men hur levererar den i ur och skur? Jag har testat Revolution Race Silence proshell.

Precis som produktnamnet antyder så är Revolution Race Silence Proshell jacket en funktionsjacka. Jackan är konstruerad i en 3-lagers metod samt med 4-vägs stretch. Revolution Race Silence Proshell jacket har tejpade sömmar och är även utrustad med vattenavvisande blixtlås. Hur bra är denna jacka och håller jag mig torr när himmelen öppnar sig? Jag har testat Revolution Silence Proshell under hösten och här kommer omdömet.

Funktion
Revolution Race Silence Proshell är en funktionsjacka proppad med förvaringsmöjligheter på utsidan men även på insidan. Totalt erbjuder jackan sex fickor till förvaring. Jackan finns i flera färger och i både dam och herrstorlekar. Jackans material i polyester stretch ger en fin följsamhet samt en god vattentålighet på hela WP 8000mm (stretchmembran), 3000g/24h (andning/ventilation). Revolution Race Silence Proshell är också utrustad med en rad justeringsmöjligheter där passformen kan med god precision justeras in för bästa passform. Huvan är till och med justerbar på flera olika sätt. När det kommer till vattentåligheten så är den bra men inte något i Gore-Tex klass. Med sina 8000 mm står den bra mot väta men blir det för mycket och för lång tid i regn blir det aningens fuktigt på insidan. Ska ni använda jackan i regn så tänk på att välja det ni har under jackan med omsorg.

Revolution Race Silence Pro Shell har reglerbara ventilationsöppningar under armen. Bild: Bang Engström

Revolution Race Silence Pro Shell har reglerbara ventilationsöppningar under armen. Bild: Bang Engström

Passform
Revolution Race Silence Proshell erbjuder en ganska normal passform för storleken. Jag upplever jackan som något konformad vilket innebär att den är bredare upptill än nertill. Armarna är extra långa vilket ger lite extra skydd och armsluten är dessutom justerbara. Storleksmässigt räckte medium åt mina 83kg fördelat på 180cm väldigt bra. Tyvärr är jag inte så bred över axlarna så den blev lite extra rymlig vid bröst och axelpartiet. Även med underställströja och värmande mellanlager hade jag god rörelsefrihet i jackan.

Användning
I produktbeskrivningen står det att jackan är tänkt för olika utomhusaktiviteter med krav på rörelsefrihet. Utförsåkning, vandring, långfärdsskridskor är nämnda. Under testperioden så har jackan mestadels fått bo i skogen men även till vardags har den fått visa vad den går för. Att jackan gör sig bra för utomhusaktiviteter är något jag kan instämma i. När det kommer till aktiviteter med högre intensitet börjar andningsförmågan halka efter. Jackans tejpade sömmar stänger inne fukt som bildas och med ventilationsöppningarna (som går att reglera) blir det även då svårt att få ut all fukt. Resultatet blir en något blöt och fuktig insida. Efter några testomgångar kom jag på ett sätt man komma till bukt med detta genom att från början öppna vetilationshålen samt klä sig i ett värmande mellanlager som suger upp fukten. Inget att rekommendera på turer på flera timmar men tillräckligt för en förmiddag i skogen eller i ishallen. Men för att återgå till jackans användningsområden så är högintensiva aktiviteter inget den prestera som bäst under. Till vardags fungerade jackan ypperligt för vardagspendling (tåg, buss) och kortare cykelpass i stadsmiljö. För renodlade cykelpass i skogen blev den helt enkel för varm för under hösten. Efter en höst med Silence Pro Shell upplevde jag att den trivdes bäst under lågintensiva aktiviteter och vardagsmiljö.

Jackan erbjuder bra rörelsefrihet även med flera lager under jackan. Bild: Bang Engström

Jackan erbjuder bra rörelsefrihet även med flera lager under jackan. Bild: Bang Engström

Silence Pro Shell användes flitigt under höstens många turer i skogen.

Silence Pro Shell användes flitigt under höstens många turer i skogen.

Underhåll
Revolution Race Silence Proshell jacket är en väldigt underhållsvänlig produkt. Fyra maskintvättar har det blivit i lågtemperatur. Inga större indikationer på slitage på materialet än det som uppkommer vid användning. Färgen är också bra efter tvättarna. Jackan behåller sin form bra efter tvätt.

Sammanfattning
Revolution Race Silence Proshell jacket är en trevlig jacka för utomhusaktiviteter. Med bra väderskydd och ventilationsreglering under armarna erbjuder Revolution Race Silence Proshell jacket mycket prestanda för pengarna. Kombinationen bra konstruktion och design kännetecknar fler av Revolution Race’s produkter och denna jacka är inget undantag. För en funktionsjacka på 650 gram med så pass bra väderskydd till priset av 949kr gör Revolution Race Silence Proshell jacket till ett mycket bra alternativ för personer som lever i ett aktiv liv. Revolution Race Silence Proshell jacket är en perfekt allgörare som är lagom bra på mycket men inte bäst på något. Även om priset är under tusenlappen finns det liknande produkter till liknande pris om en vill nischa sig något. För egen del skulle jag även vilja se fler reflexdetaljer och mindre skrymmande snoddlås. Även ventilationsöppningen under armen blev jag inte riktigt vän med, främst på grund av dragkedjans placering.

Revolution Race Silence Proshell jacket
Pris: 949 sek
Betyg: 4/5 (Mycket bra produkt)

-Ventilationsdragkedjor under armar
-4-vägsstretch
-Tejpade sömmar
-Stretchmembran 8000mm
-Andas/ventilerar 3000g/24h
-3 lagers konstruktion°
-6-ficksmodell med 2 handfickor, 2 bröstfickor och 2 innerfickor
-Justerbar huva, i både djup höjd
-Justerbar i nederkant
-Justerbar förstärkning i huvans skärm
-Justerbara ärmslut
-Vattenavvisande dragkedjor. Mobiltelefoner och annan vattenkänslig utrustning förvaras i innerfickor.

Plus
– Bra blixtlås
– Bra förvaringsmöjligheter
– Bra justeringsmöjligheter
– Prisvärd
– Funktionell och justerbar huva
– Fungerar bra för många olika användningsområden

Minus
– Låter mycket när en rör sig i den
– Blygsam andningsförmåga
– Något klumpiga snoddlås
– Något stel under armarna. Dragkedjorna vid ventilationsöppningen sitter inte så bekvämt.

Sex fickor bjuder Silence Pro Shell. Mer än lagom många.

Sex fickor bjuder Silence Pro Shell. Mer än lagom många.

Hög krage vilket uppskattades vid blåsigt väder

Hög krage vilket uppskattades vid blåsigt väder

Extra långa armar med justerbara armslut. Perfekt när man vill stänga ute kalla vinddrag till exempel

Extra långa armar med justerbara armslut. Perfekt när man vill stänga ute kalla vinddrag till exempel

Huvan är justerbar på flera ställen och är rymlig så även en mössan får plats under

Huvan är justerbar på flera ställen och är rymlig så även en mössan får plats under

Du kanske gillar