Bang's Blogg

TOMTOM MULTI-SPORT GPS-KLOCKA – Mångsysslaren

Just nu sitter jag och packar upp min ersättare till Garmin Forerunner 305. Min nya träningskompis kommer från TomTom och är deras enklare Multisportklocka för vardagliga äventyr. Klockans GPS är av av GLONASS-typ och det innebär kortare väntetid för att få kontakt med satelliterna.

Klockan kommer i två versioner. Med pulsband eller utan. Min är med då denna inte är vad jag vet kompatibel med ANT+ utan pulsbandet har stöd för Bluetooth. TomTom Multisport är vattentät ner till 50m och den är anpassad att simma, springa, cykla och träna inomhus med, typ löpband. Är man en riktig inbiten mulisportare eller triathlet är nog denna klocka inget för dig om du gillar siffror. Däremot önskar du enkelhet och standardinformation från ditt träningspass och hänger på Strava kan detta vara just klockan för dig.

Utöver laddare/dockningsstation, instruktionsmanual medföljer även ett fäste till din cykel. Vill man ha koll på stigning mm så finns det endast i kadensmätare till denna som är ett tillbehör med rek. pris på 599kr.

Klockan är av typen One-Button controll och det innebär precis som det låter. En knapp fixar allt. Är man i behov av färgglada armband finns ett stort utbud av coola färger till denna lilla manick på 50g.

TomTom Multisport GPS – nu kör vi!
Läs även: TomTom Runner 2 | TomTom Multi-sport | Garmin Vivo Active | Garmin Edge 520 | Withings Pulse XO | Withings Activité Pop

Snygg förpackad och enkel att öppna.

Tvådelat pulsband som är baserat på Bluetooh teknik. Förenklar rengöring och åtkomst till batteriet.

SONY DSC

En ”knapp” sköter allt och kompatibel med Strava, Yes!

Snygga detaljer by TOMTOM.

SONY DSC

Precis som många dyrare modeller har även denna ett bredare armband.

Du kanske gillar