Derya Aktas

Då fick man muskelinflammation

För fyra dagar sen så kände jag att det börja spänna till i bröstkorgen. För att vara mer specifik, så krampade det till precis ovanför hjärtat, och det blev bara värre ju längre det pågick. Det visade sig vara muskelinflammation.

Jag blev ju såklart jätteorolig och besökte akuten då det gjorde så pass ont att jag inte kunde hålla tårarna inne. Väl på akuten gjorde de EKG prov och diverse blodprover för sänkan och köldkörteln. Det visar sig att hjärtat ser perfekt ut, lungorna likaså men sänkan var på 5, vilket tyder på stor inflammation i kroppen.

Slutsatsen var att jag fått en muskelinflammation i stora bröstmuskeln, som sträcker sig till skuldran, ner till svanken och även hals och arm, bara på vänster sida av överkroppen. Det här fick jag reda på igår. Jag ska nu ta antiinflammatoriska tabletter och smörja in mig med voltaren och värma musklerna med värmedyna när det behövs och helt enkelt vänta ut inflammationen tills den gått över, vilket borde vara inom två veckors tid. Smärtan jag har upplevt dessa tre dagar är galen, och den stora venen vid nacken är svullen och känslig. Det blixtrar fortfarande till vid musklerna ovan hjärtat och så är det svårt att andas ibland. Fingrarna känns som stora korvar  och känseln är inte likadan.

Jag har aldrig haft muskelinflammation på det här sättet förut, så om ni har några råd om hur jag kan lindra smärtan så uppskattas alla tips.

Ibland överraskar livet dig med sånt här ibland men det finns inget annat att göra än att ha tålamod.

Du kanske gillar