Detox Life

Bloggeri bolggera!

Det bästa sättet att lära känna någon är att uppleva den personen under en tid. Så jag tänkte vara ganska kort i mitt intro om mig själv och låta bloggen få tala med tiden.

Jag är Johanna rösten bakom Detoxlife. Jag jobbar som raw food kock på Stockholms Matmarkand.

Detoxlife är egentligen mer ett sätt hur du kan detoxa dig från måsten och regler än olika dieter och cleansess.

Hur du genom mat, yoga, konst ja alla delar av ditt liv kan öppna upp sinnena och leva mer balanserat.

Balansen mellan detox och retox är nyckeln. Ibland väger en del över och då lär du dig något nytt som för dig vidare. Dina fails kan bli vinnare, valet är ditt.

Jag kallar den här form av matlagning för plant food för att slippa diet stämpeln och lyfta fram det mer lust styrda och vackra med att använda och tillreda råvaror på detta sätt. Jag är mer råvaro styrd än exakta recept. Jag handlar hellre på marknader eller direkt av producenterna är stora mat kedjor.

Lite mer thouchy, feely och ”hands on” när jag väljer vad som ska landa på tallrikarna eller i glassen.

Maten och juicerna samt yoga och texter är navet i mitt IG konto @detoxlife och det är det jag kommer utveckla och använda mig av för att inspirera er till ett helt nytt sätt att njuta av varenda del som är den perfekta lilla person vi alla redan är.

Min första vecka här på Rawness kommer ni få följa med mig till mitt paradis i södra Frankrike. Det är här jag landar mellan mina stormar. Här strippar jag av mig alla onödiga kläder, går banans i köket, chillar vid poolen, yogar i soluppgången, lyssnar på soft musik, skriver ihop små ord till texter, dricker natur viner till surret av eldflugor och obsesar över alla marknader jag inte vill missa.

Let the games begin!

Foto: Fredrik Skogkvist.

Detoxlife

Du kanske gillar