Bang's Blogg

Årets Julklapp testad – Withings Pulse Ox

Årets Julklapp är hälsoarmband som jag skrev om här. Nu har jag fått möjligheten att testa en av marknadens hetaste hälsoarmband – Withings nya Pulse Ox. Det är inte bara ett hälsoarmband utan är ett av två hälsoarmband från välkända Withings. Pulse Ox har en lite mer sportigare utseende än den stilrena Activitié som är tillverkad i Schweiz men grundtanken är samma, att registrera din dagliga aktivitet så du alltid har koll på din dagliga aktivitet oavsett var du än är.

Withings Pulse Ox kommer i en snygg förpackning som är enkel att få upp utan att använda saxar eller dylikt. Bara pop and go! I förpackningen hittar vi ett clip-on fäste, armband, USB-kabel, instruktionsmanual och själva aktvitetsmätaren.

Att komma igång är superenkel. Efter att du har ordnat ett konto på Withings hemsida sparas dina data i deras app/hemsida (iOS/Android). Du kommer åt informationen löjligt enkelt via mobilappen on the go eller  på Withings.com.

Själva aktivitetmätaren kan bäras tillsammans med klockarmbandet eller clip-on fästet vid byxlinningen, tröjkragen eller bältet. Withings Pulse Ox mäter steg, puls, höjd, kalorer, distans och mycket mer med en väldigt bra noggrannhet. Den håller även koll på hur länge du sover, hur lång tid det tar för dig att somna och vakna. Inte nog med det, den har en riktigt fin batteritid som räcker över en vecka utan laddning. Den nya Withings Pulse Ox är en uppdaterad version men med mjukvaruförbättringar samt nya funktioner som stående klocka i armbandsläge bland annat. Withings Pulse Ox är inte vattentät men fungerar bra att sporta med men inte duscha med. Det mjuka armbandet sitter bra runt handleden och jag märker knappt att den finns där. Gillar man inte färgen på armbandet finns ett stort utbud av lösa armband att tillgå. Armbandet är tänkt att ha medan du sover och clip-on fästet på  dagen. Jag har testat båda och det som kan hända med armbandet är att handleden behöver luftas lite då och då för att inte få märken på huden. En vanlig klocka tar man kanske av sig vid sänggång medan denna ska vara på dygnet runt. Variera från arm till arm lite så blir det bra.

Funktioner på Withings Pulse Ox är:

– Stegräknare
– Höjdstigning
– Distans
– Inbyggd pulsmätare
– Kaloriförbrukning
– Bluetooth
– Sömnmonitor
– Touchscreen
– Blood Oxygen level

Pulsmätare
Withings Pulse Ox kan mäta din puls och resultatet är väldigt bra. Genom en sensor på enhetens baksida kan man aktivera sensorn i menyn och sedan lyser en röd lampa och instruktionen att placera ett finger där. Mätningen tar några sekunder och vips så får du upp din aktuella puls på skärmen. Rekommendationen är att mäta pulsen två gånger per dag och gärna vid samma tidpunkt på dygnet.

Stegmätare
Något som också utmärker Pulse Ox mot andra aktivitetsband är hur pass bra stegräknaren är. Den mäter otroligt bra utan kalibrering och ger en bra fingervising av distans och höjdmeter. Själva kaloriförbrukningen får man ta med en nypa salt.

Sömnmätare
Själva sömnläget aktiverar man i menyn och detta måste man göra aktivt varje gång man ska duna. Så när du ska sova slår man på funktionen och möts av ett ”Good Night” och när du går upp från sängen stänger man av den och möts av ett ”Morning” i displayen.

Överföring
Överföring av data sker via Bluetooth och du aktiverar den genom att hålla in knappen på ovansidan tills bluetooth symbolen dyker upp. När överföringen är klar nollar klockan räkneverken och det är bara att köra på. All information lagras hos Withings och med deras app har man totalkoll på sin hälsa. Tillsammans med Withings övriga sortiment kan du även komplettera med blodtryckmätare, personvåg och mycket annat för att för egen del hålla koll på sina värden eller också skicka information direkt till sin husläkare.

Withings Pulse Ox är inte bara en aktivitetsmätare, den är din hälsokompis till vardags som du kan lita på. Funktionerna är många och den är enkel att använda. Tillsammans med Withings app har du alltid koll på din hälsa oavsett var du än är.

Plus:
– Liten
– Många funktioner
– Bluetooth
– Lätt
– Stort utbud av tillbehör
– Batteritid
– Touchskärm

Minus:
– Tål inte vatten
– Kort displaytid

 

Pris: 1.200kr
Withings.com

Läs även: TomTom Runner 2 | TomTom Multi-sport | Garmin Vivo Active | Garmin Edge 520 | Withings Pulse XO | Withings Activité Pop

Sportigt armband samt clip-on fästet

Enheten är mycket lite och har en imponerade batterilängd. Med den medföljande USB-laddaren är batteriet uppladdat i ett nafs.

På ovansidan finns en knapp för att styra enheten. Den har även touchdisplay

Baksidan finns en inbyggd pulsmätare bland annat

 

Kategori
Du kanske gillar